2025-02-25 0 views
嗰日中午 我同同事去咗一間喺荃灣嘅日式餐廳食午餐。呢間店嘅裝潢散發住濃厚嘅和風氣息 從櫃檯嘅擺設到入面嘅木質桌椅,每一處細節都充滿咗日式嘅風味我哋點咗Set Lunch,菜單上嘅選擇非常豐富。我哋點咗一份❣ 吉列豬扒滑蛋丼❣ 豬扒炸得金黃酥脆,香氣四溢,肉質鮮嫩多汁,配埋滑蛋同醬汁,真係好好味 我哋仲揀咗❣ 火灸刺身三文魚茶漬飯❣ 三文魚刺身散發住迷人嘅炭香,舖喺熱騰騰嘅茶漬飯上,食得好滿足。飲品方面,我哋揀咗 熱抹茶 入口濃郁微苦,帶住自然嘅茶香☺ 仲點咗一杯 熱生薑蜜生薑味配埋蜜糖嘅甜,順口提神呢間餐廳真係值得大家一試,無論係食物定係氣氛,都令人印象深刻。
生薑味配埋蜜糖嘅甜,順口提神