呢晚同朋友一齊嚟咗呢個商場呢間日式餐廳食個日式晚餐🤣呢間餐廳除咗普通座位仲有摩登式榻榻米座位🤣$198「豪華原條鰻魚茶漬飯」:原條鰻魚大大條夠晒多肉😋,首先就咁鰻魚配白飯加蔥粒加芥末一齊食,好食😋;跟住鰻魚配白飯加蔥粒加芥末加香濃蝦湯,咁又另外一種食法都係幾好食😋;呢個「茶漬飯」可以選擇 以蝦湯代茶,幾特別🤣;飯量仲勁多🤣$118「生薑豚肉燒定食」:豚肉肉質軟熟好豬味,唔單止煮嘅時候落咗薑,碟旁邊亦都放咗一小堆生薑蓉🫚,好味又感覺正氣🤣跟餐加 $35「旬之野菜」:簡單炒雜菜已經好食🤣跟餐加 $25「熱忌廉抹茶拿鐵」:抹茶拿鐵好濃郁仲夠晒甜飲得好開心🤣,上邊仲加咗一層好厚身嘅忌廉,呢層忌廉直程要用匙羹潷嚟食,真係又有得食又有得飲🤣$68「抹茶蕨餅新地」:有 抹茶蕨餅、抹茶雪糕、雲呢拿雪糕、勁甜あんこ🫘、忌廉、一粒勁甜小櫻桃、甜麥片、脆脆哋雪糕杯🤣,成個組合夠晒甜食得人好開心🤣,而我自己最鍾意食就係外邊脆脆哋嗰個雪糕杯🤣
呢晚同朋友一齊嚟咗呢個商場呢間日式餐廳食個日式晚餐🤣

呢間餐廳除咗普通座位仲有摩登式榻榻米座位🤣

跟餐加 $35「旬之野菜」:簡單炒雜菜已經好食🤣

$245 (Dinner)
6 day(s) ago 0 views
位於荃灣西海之戀商場嘅紅葉茶屋,主打日式定食🍱另外仲有多款嘅日式小食同甜品等。餐廳環境寬敞舒適,另設有榻榻米座位,以及窗外有紅葉裝飾🍁充滿和式感覺🇯🇵🍴吉列豬扒定食($118)豬扒炸到表面金黃酥脆👄旁邊更配有沙律菜同豬扒醬,中和豬扒嘅油膩感,配埋附有既白芝麻一齊食,味道更香👐🏻定食包含兩款前菜、白飯同麵豉湯。個人特別鍾意醃製咗嘅牛蒡絲,清爽開胃😆🍴牛肉壽喜燒定食($138)壽喜燒湯底甜度適中,牛肉大大塊,肉味幾濃👅點埋附有既溫泉蛋,令肉質更滑。另外仲有蔬菜、豆腐同冬菇等配料,吸收咗牛肉同壽喜燒湯底嘅精華 😋🍴炸牛肉薯餅(定食加$15)薯餅外脆內軟,薯味突出,加上牛肉碎,味道更香👍🏻🍴紅豆抹茶軟朱古力芭菲($68)軟雪糕可以揀選牛奶口味或者限定口味,今季限定口味係夕張蜜瓜,最後揀左扭紋,滿足晒兩個願望😎牛奶味奶味突出,而蜜瓜味清甜。抹茶軟朱古力軟滑濃郁,另外仲有紅豆蓉、粟米片、抹茶凍、忌廉等配料,口感層次豐富👅🍴鎌倉紅葉茶屋特製白玉餡蜜($68)白玉口感軟糯,配黑蜜食甜甜地👄另外仲有煙靭嘅抹茶蕨餅、紅豆蓉同少量水果,夾埋一齊食都唔錯👐🏻🍴冰抹茶拿鐵(定食加$20)抹茶味道濃郁,帶微微既抹

🍴吉列豬扒定食($118)

🍴牛肉壽喜燒定食($138)

🍴炸牛肉薯餅(定食加$15)
薯餅外脆內軟,薯味突出,加上牛肉碎,味道更香👍🏻

🍴紅豆抹茶軟朱古力芭菲($68)

🍴鎌倉紅葉茶屋特製白玉餡蜜($68)

🍴冰抹茶拿鐵(定食加$20)
抹茶味道濃郁,帶微微既抹茶回甘🍵唔會好甜,口感順滑。

🍴熱鮮奶咖啡(定食+25)
咖啡味濃而且夠熱🔥加上鮮奶質感更滑~

2024-11-20 0 views
小朋友有課外活動,我就同老公撐枱腳食個LUNCH▶️荃灣海之戀 ✨紅葉茶屋✨✅海鮮四色茶漬飯厚切三文魚同吞拿魚,配上甜蝦🦐同三文魚籽,湯可以揀昆布或者香濃蝦湯,蝦湯好濃郁好鮮味,飲得出鮮味,甜蝦好鮮甜,三文魚魚籽脹卜卜好飽滿,刺身件件肥美,充滿鮮味。✅豪華吉列滑蛋丼吉列外層脆卜卜,豬扒好淋,食落JUICY,蠔肉肥美,好CREAMY,兩者相當出色✅熱忌廉抹茶拿鐵抹茶latte賣相精緻,入口順滑帶點抹茶的回甘,加埋邪惡忌廉真係好正✅冰泡沫咖啡香濃咖啡自己調較甜度✅鎌倉紅葉茶屋特製軟雪糕芭菲🍨整杯芭菲好足料,軟雪糕香滑,奶香味重,底層有滿滿紅豆、香滑抹茶忌廉,軟糯白玉、抹茶凍、抹茶味銅鑼燒,中間加入忌廉及香脆脆片增加口感,層次豐富,真係啖啖滿足感✅黑蜜抹茶蕨餅蕨餅微澀茶香與香濃黑糖好夾,蕨餅入口微涼,食落Q彈
小朋友有課外活動,我就同老公撐枱腳食個LUNCH
▶️荃灣海之戀 ✨紅葉茶屋✨

✅海鮮四色茶漬飯

✅豪華吉列滑蛋丼

✅熱忌廉抹茶拿鐵

✅冰泡沫咖啡
香濃咖啡自己調較甜度

✅鎌倉紅葉茶屋特製軟雪糕芭菲🍨

✅黑蜜抹茶蕨餅
蕨餅微澀茶香與香濃黑糖好夾,蕨餅入口微涼,食落Q彈

2024-11-20 0 views
📍 紅葉茶屋 (海之戀商場) (荃灣)荃灣大河道100號海之戀商場3樓3012號舖👉 溫泉蛋卡邦尼烏冬,醒熱抹茶拿鐵、炸南瓜餅💰92😋😋😋😋.9/5🟣呢道溫泉蛋卡邦尼烏冬真係一個好特別嘅選擇!烏冬麵滑腍,搭配香濃嘅卡邦尼醬,令整碗麵味道十足。溫泉蛋嘅滑嫩讓每一口都增加咗一層豐富感,真係食到唔自覺多食幾口!🟣熱抹茶拿鐵+$25熱抹茶拿鐵香濃可口,抹茶味道濃郁,搭配牛奶嘅滑順感,飲落去非常舒適,特別適合冷天飲用,令人感到好放鬆🟣炸南瓜餅+$15 炸南瓜餅外脆內軟,南瓜嘅甜味同香氣非常突出,配搭埋醬汁,味道更加升華。每一口都令人感到愉悅,絕對係一個好小食👉 牛肉壽喜燒定食,配熱泡沫咖啡、海鮮炸物盛合💰138😋😋😋😋.7/5🟠牛肉壽喜燒定食真係一個滿足嘅選擇!牛肉切得薄薄,煮到啱啱好,入味又鮮嫩,配上新鮮嘅蔬菜,整體味道非常和諧,送飯食真係一流。🟠熱泡沫咖啡+$20 熱泡沫咖啡口感滑順,泡沫豐富,咖啡味道濃郁但又唔苦,飲落去非常香醇,係一杯好適合餐後享用嘅飲品。🟠海鮮炸物盛合(蝦/廣島蠔)+$45 海鮮炸物盛合非常美味!蝦炸得香脆,肉質鮮甜;廣島蠔則鮮嫩多汁,搭配埋醬汁,口感豐富,絕對唔可以
📍 紅葉茶屋 (海之戀商場) (荃灣)
荃灣大河道100號海之戀商場3樓3012號舖

👉 溫泉蛋卡邦尼烏冬,醒熱抹茶拿鐵、炸南瓜餅
💰92
😋😋😋😋.9/5
🟣熱抹茶拿鐵+$25
🟣炸南瓜餅+$15

👉 牛肉壽喜燒定食,配熱泡沫咖啡、海鮮炸物盛合
💰138
😋😋😋😋.7/5
🟠熱泡沫咖啡+$20
🟠海鮮炸物盛合(蝦/廣島蠔)+$45
海鮮炸物盛合非常美味!蝦炸得香脆,肉質鮮甜;廣島蠔則鮮嫩多汁,搭配埋醬汁,口感豐富,絕對唔可以錯過。

👉 抹茶雲石紋芝士蛋糕
💰55
😋😋😋😋.8/5
抹茶雲石紋芝士蛋糕真係美味無比!蛋糕質地綿密,抹茶味道淡淡嘅苦味同芝士嘅香甜完美結合,每一口都係享受

👉 鎌倉紅葉茶屋抹茶提拉米蘇
💰58
😋😋😋😋.8/5
鎌倉紅葉茶屋抹茶提拉米蘇係一個好特別嘅甜品!抹茶味道濃厚,層層分明,口感柔滑,底部吸收咗抹茶嘅香氣,真係食到令人陶醉,完美結束一餐

回頭: yesyesyes,總結來講,呢度每一道菜都充滿用心同美味,加上用餐環境舒適,真係值得再來享受!😍😍
今日去左荃灣,路經一間幾有日本特色嘅和食餐廳,於是入去試下。D位坐得好舒服好闊落,唔會太逼,而且野食都有好多選擇,可以揀刺身飯或者多款丼飯/烏冬。今次揀左豪華炸物滑蛋丼,有一份炸豬扒同炸蠔,炸得好香脆!而雞蛋亦都好夠滑,撈埋飯食勁正!另外叫左個卡邦尼煙肉烏冬,忌廉非常濃郁,同煙韌烏冬係絕配!主食加錢仲有嘢飲,叫咗熱雜莓香橙紅茶同埋蜂蜜檸檬茶,幾好飲!小食叫左三點刺身,有甜蝦、吞拿魚同三文魚,切得夠厚肉新鮮,蝦亦都夠大隻,唔錯!臨尾食埋個甜品,揀左抹茶cheese cake,有非常濃郁嘅忌廉芝士味,邪惡又好味!

另外叫左個卡邦尼煙肉烏冬,忌廉非常濃郁,同煙韌烏冬係絕配!

2024-11-14 0 views
今日去荃灣做嘢,朋友介紹咗去呢間食lunch。入到去店員好細心安排了塌塌米坐位,景觀真係一流,超有日式禪意感覺。望住個靚景食嘢心情都好啲😂每人嗌咗一個set和牛肉壽喜燒定食 $178賣相擺盤都好靚,牛肉真係一讚,好有牛味,好腍甜,配埋壽喜燒醬汁,送飯一流👍🏼至於漬物小食都好食。吉列豬扒滑蛋丼 $118呢個都係一個定食,個飯一上到枱都聞到好香蛋味👍🏼至於吉列豬扒好爽脆,配埋少少醬汁好入味👍🏼推介刺身5點盛 $138有藍鯨吞拿魚,三文魚,虎蝦,同埋四粒帶子。每種刺身都好鮮甜,食得出係新鮮食材。特別一讚係三文魚子,新鮮唔會腥。抹茶蕨餅新地 $68呢個甜品餡料好豐富,雪糕好好味,加上又有紅豆蓉,下面又有麥皮脆脆同cream。最後食埋個餅底😂👍🏼兩個人分享啱啱好,唔會太漏👍🏼總結而言,都幾滿意,今次朋友推介呢間餐廳😂首先坐得舒服,環境舒適,店員有禮,食物質素好吃👏🏻👏🏻
今日去荃灣做嘢,朋友介紹咗去呢間食lunch。

每人嗌咗一個set

和牛肉壽喜燒定食 $178

吉列豬扒滑蛋丼 $118

刺身5點盛 $138

抹茶蕨餅新地 $68

2024-11-14
$100 (Lunch)
  • 牛肉壽喜燒定食
  • 抹茶蕨餅新地
2024-11-11 254 views
😍超抵食的日式餐廳呀~這間就是多區都有分店的 紅葉茶屋,地方寬敞舒服,食物款式又多,主食、鹹食、甜品都有,非常豐富。主食價格約$100,甜品則由$38起,真的好便宜呀吉列豬扒滑蛋丼🍳$118吉列豬扒滑蛋丼,好大碗。豬扒切件,炸得香脆,但肉質較為結實。刺身三點盛🐟$88刺身有甜蝦、三文魚、吞拿魚,質素都不錯。追加三文魚刺身🐟$28三文魚刺身比想像中肥美,所以追加一碟。自選特製新地🍦$75新地自選口味,有牛奶雪糕、抹茶雪糕、丸子、厥餅等等,好豐富。
😍超抵食的日式餐廳呀~

吉列豬扒滑蛋丼🍳$118

刺身三點盛🐟$88

刺身有甜蝦、三文魚、吞拿魚,質素都不錯。

追加三文魚刺身🐟$28

三文魚刺身比想像中肥美,所以追加一碟。

自選特製新地🍦$75

2024-11-08 216 views
之前見到人哋喺度打卡 覺得好靚📸就叫咗朋友同我一齊嚟試吓 荃灣嘅紅葉茶屋 嚟自日本鎌倉 店內嘅木製設計 window side仲望到紅葉裝飾🍁和諧舒服同朋友點咗兩個定食再加一個甜品🍽️定食賣相都做得好整齊好精緻ꕥ 海鮮四色茶漬飯四色刺身分別有三文魚/藍鰭吞拿魚/甘蝦同魚子 唔算好厚切但絕對新鮮🐟尤其甘蝦好鮮甜 食到咁上下就可以開始品嚐茶漬飯 將少少飯同刺身放入細碗 再倒入熱湯就食得 又有另一番風味🫖湯我就揀咗鰹魚昆布湯 另外仲有蝦湯可以選擇ꕥ 豪華和牛肉壽喜燒定食大推🙌🏻和牛好嫩滑 絕對驚喜 點埋蛋汁食真係欲罷不能🐂壽喜燒調味都啱啱好 鹹甜兼備 我地點呢款豪華壽喜燒 肉量係比一般和牛壽喜燒多啲㗎 所以同朋友一齊嚟會share 嘅話 我都推薦點呢個ꕥ 鎌倉紅葉茶屋抹茶提拉米蘇嚟呢度必需點佢哋嘅抹茶甜品 呢款Tiramisu用小木盒裝住 好可愛💕抹茶味好濃厚 底層有cream同蛋糕薄薄一層 整體唔會太甜
ꕥ 海鮮四色茶漬飯
ꕥ 豪華和牛肉壽喜燒定食
ꕥ 鎌倉紅葉茶屋抹茶提拉米蘇
2024-10-31 321 views
相信大家都會留意到我成日都去咗荃灣西食嘢 🤣因為放工夠近今日放工又約咗人去食嘢,食過幾間,今次去紅葉茶屋食 佢既芭菲當然係必食 ,咁梗係食咗正餐先叫左個期間限定既和牛冷麵 ($138)呢個冷麵真係好出色,超級彈牙! 有埋冷麵汁比你沾麵食,而上面有隻溫泉蛋,撈埋黎食係正既!而和牛真係唔會hea你,唔係肥牛咁簡單,牛味濃👍🏻👍🏻豪華海鮮丼茶漬飯($178)茶漬飯都算係佢其中一樣名物,而呢個丼真係好豐富,有三文魚,呑拿,帶子,甜蝦,三文魚籽,刺身塊塊都好有肉地 🥰唔係薄切架! 另外個湯可以揀昆布油or 香濃蝦湯超推介佢個蝦湯!真係好有鮮味 🤩好,到甜品 鎌倉紅葉茶屋特製軟雪糕芭菲 ($75)芭菲真係必食!仲要價錢唔貴!大大杯今期限定味道係蜜瓜味,唔太甜,又好香蜜瓜味 好好食,另外放底底既綠茶啫喱都好濃綠茶味,超鍾意 🥰芒果焦糖窩夫($68)窩夫新鮮出爐 !脆脆地配埋雪糕食,無得輸啦 另外有啲凍凍芒果粒粒 👍🏻夾埋 😍😍
相信大家都會留意到我成日都去咗荃灣西食嘢 🤣
因為放工夠近
今日放工又約咗人去食嘢,食過幾間,今次去紅葉茶屋食
佢既芭菲當然係必食 ,咁梗係食咗正餐先
叫左個期間限定既和牛冷麵 ($138)

豪華海鮮丼茶漬飯($178)
超推介佢個蝦湯!真係好有鮮味 🤩

好,到甜品
鎌倉紅葉茶屋特製軟雪糕芭菲 ($75)
芭菲真係必食!仲要價錢唔貴!大大杯

芒果焦糖窩夫($68)

2024-10-31 306 views
成日經過都覺得menu好吸引,今日終於來試下!喜歡日式設計,座位相當闊落舒服👍🏻仲可以望到紅葉🍁露台打卡正😎好似置身日本咁!.呢到所有set都成盤上,伴以日式前菜,好有儀式感!牛肉壽喜燒定食超超超多牛!份量十足,再加個溫泉蛋,送飯一流👍🏻 火炙刺身三文魚&鰻魚茶漬飯伴以鰹魚昆布湯,日本的味道🤤鰻魚大條又厚肉,食得滋味😋 鎌倉紅葉茶屋腐皮烏冬呀女大愛,烏冬煙韌彈牙,大大碗佢一個人食哂😂.飲品必點絕對有驚喜,熱泡沫咖啡用木盤上,用上靚靚日式茶具,伴以朱古力,香濃細滑,開心🥳冰抹茶拿鐵茶味濃厚回甘有日本質素👍🏻最後來碟黑蜜抹茶蕨餅,甜絲絲煙煙韌韌,滿足😌.

2024-10-27 345 views
Happy Friday!今晚去咗試呢間餐廳,7pm去到好彩唔使等位,安排咗我哋坐bar檯位。食物方面,上菜速度都幾快,唔使等太耐就食得,啱晒我哋呢啲放工肚餓嘅人。食食吓已經慢慢多人,我哋食完7:45pm左右已7成滿。我哋叫咗兩個定食同埋幾個單點。首先係和牛肉壽喜燒定食$178。個壽喜燒嘅牛肉質素唔錯,入口嫩滑,甜味適中。配菜有菜、豆腐等!另外加咗杯熱柚子茶$15,酸酸甜甜!另一個定食係豪華海鮮丼茶漬飯$178。個海鮮丼真係好豪華!上面鋪滿咗各式各樣嘅海鮮,例如吞拿魚、三文魚、帶子、蝦等等!飯嘅份量都啱啱好,可當魚生飯食或茶漬飯食。茶漬飯湯係鰹魚昆布湯!我哋仲加咗個炸牛肉薯餅$15,外脆內軟,牛肉味濃郁!單點方面,我哋叫咗杯焙煎茶$32,茶味濃郁,回甘;仲有豆腐魚餅$35,魚餅彈牙,豆腐味香濃,口感豐富。

我哋仲加咗個炸牛肉薯餅$15,外脆內軟,牛肉味濃郁!

之前嚟食嘅時候已經覺得呢到唔錯,環境靚得嚟仲係抹茶控必到✨最近秋意漸濃,即刻諗起紅葉,所以黎encore佢地嘅抹茶🍵😚除咗戶外位置有紅葉做裝飾,餐廳入面仲有榻榻米座位,成個感覺都好日本🍁牛肉壽喜燒定食$138 呢款定食性價比最高!牛肉量多,而且口感滑溜。壽喜燒有齊溫泉蛋、豆腐、野菜、野菌等等,湯底入味。另配日本珍珠米同漬物,整體味道都不錯🧡對比上次黎亦都keep到水準🍁照燒三文魚定食$138三文魚size約半隻手掌咁大,味道偏向似醬油味,煎得幾靚,唔會乾身🍁鎌倉紅葉茶屋抹茶白玉$52睇相見佢幾吸引,又cutie,賣相好啱打卡📸加埋榻榻米坐位,有啲覺得自己去咗日本嘅和菓子店。白玉口感軟糯,需紅豆同抹茶醬一齊食~另外會配半杯仔刷過嘅抹茶,帶少少綿密泡沫,還原和風味道🍁自選特製芭菲$75可以自選三款配料,我就揀咗白玉、士多啤梨同朱古力醬,另配一球抹茶雪糕球。軟雪糕可以揀扭紋或者單一款味道,季節限定係哈蜜瓜味,味道幾突出。除咗呢啲配料,入面仲有粟米片、忌廉、透明果凍同埋銅鑼燒片,材料豐富,食到一層層唔同嘅口感🍁凍/熱抹茶拿鐵+$25推薦黎呢度一定要叫抹茶,熱飲味道更加濃厚😋

🍁牛肉壽喜燒定食$138

🍁鎌倉紅葉茶屋抹茶白玉$52

🍁自選特製芭菲$75

自選特製芭菲

🍁凍/熱抹茶拿鐵+$25
推薦黎呢度一定要叫抹茶,熱飲味道更加濃厚😋

抹茶拿鐵
牛肉壽喜燒定食
自選特製芭菲
抹茶拿鐵
紅葉茶屋係靚靚又唔錯嘅食肆!入到去,裝潢好有feel,木質嘅設計配合柔和燈光,真係好舒服,感覺似係行入咗日本嘅小茶屋咁。服務生都幾友善,有種返到屋企嘅感覺。豪華和牛肉壽喜燒定食豪華和牛肉壽喜燒定食香味就撲鼻而來,真係太吸引!一片片嘅和牛肉,色澤粉嫩,油花分布得好均勻。油脂都釋放出來,湯底變得濃郁無比。再加埋一隻溫泉蛋,輕輕攪拌,蛋黃同牛肉汁融合,口感滑溜,真係好好味!定食仲有兩款小前菜,味噌湯好豐富,飲落去一啖暖心。小前菜真係好有心思,清爽又唔會太重,正好中和咗壽喜燒嘅油膩感。冰雜莓&香橙紅茶之後我就點咗杯冰雜莓&香橙紅茶,一啖飲落去,真係清新無比!雜莓嘅酸甜加上香橙嘅清香,搭配冰塊,口感超級爽口,飲完之後,心情都好好,特別適合配壽喜燒,真係解膩!吉列豬扒定食吉列豬扒定食,一上嚟就驚喜!金黃酥脆嘅豬扒,外皮炸得啱啱好,咬落去肉汁爆出來,鮮嫩得嚟又唔會乾。旁邊仲有沙律菜,清新又解膩,再加杯冰檸檬紅茶,酸酸甜甜,好開胃!加$15升級南瓜餅小食,口感香脆餡料滿滿芒果焦糖窩夫最後,當然要試下甜品:芒果焦糖窩夫,呢道甜品需要等15至20分鐘,等得真係值得!金黃色嘅窩夫上面淋住香濃嘅焦糖,仲有新鮮

豪華和牛肉壽喜燒定食

冰雜莓&香橙紅茶

吉列豬扒定食

加$15升級南瓜餅小食,口感香脆餡料滿滿

芒果焦糖窩夫

最後,當然要試下甜品:芒果焦糖窩夫,呢道甜品需要等15至20分鐘,等得真係值得!金黃色嘅窩夫上面淋住香濃嘅焦糖,仲有新鮮嘅芒果片,真係正!外脆內軟,咬落去香甜可口,好滿足!

紅葉茶屋唔單止食物好味,環境又靚,仲有室外環境可以吹吹風抒發下緊張嘅心情,而且服務又好,每一口都感受到佢哋嘅用心。下次再來荃灣西一定係我嘅首選!
2024-10-17 290 views
去開荃灣見海之戀間鋪幾靚,又有日本野食,又有綠茶揀,都係好鐘意食的食物,試咗三文魚刺身茶漬定食,三文魚好新鮮,紋理明顯, 好肥美, 我仲加左帶子,勁鮮甜, 非常新鮮,表面仲有魚籽俾你,都幾彈牙,又甜甜地, 貝肉肉質厚實柔軟,鮮甜爽滑,仲叫左和牛壽喜燒鍋,和牛薄燒卷淡淡油脂香,混入香蔥可以減低油膩感,好夾!入口好Juicy,肉質好柔嫩! 綠茶LATTE 好好飲,勁重綠茶味但又唔甜~整體質素唔錯 價錢以呢個地段嚟講性價比幾高
2024-10-15 228 views
兩個人收工返到荃灣食飯,竟然試到好嘢!行到海之戀諗住搵間食日本野既餐廳,見到呢間坐得幾舒服就入咗去!一睇menu,就有好多種類揀,最後我哋叫咗個鰻魚茶漬飯同和牛壽喜燒定食,再留肚食甜品鰻魚茶漬飯個湯揀咗蝦湯,個蝦湯好有驚喜,係淡麗風既蝦湯,唔係橙色果d和牛壽喜燒定食和牛有質素,一d都唔韌,個汁就都幾濃味,連埋隻蛋用嚟撈飯食一流!另外要讚一下定食個前菜,醃製既牛蒡,好好食!之後就梗係要叫埋甜品先完滿啦,叫咗個自選特製芭菲,可以試到期間限定既夕張密瓜軟雪糕、綠茶雪糕球之外,仲可以揀多3種配料,一杯滿足哂幾個願望,性價比高!另外亦叫咗個佢既招牌-鎌倉紅葉茶屋抹茶提拉米蘇,上枱已經比佢日式盒子吸引,食落去口感好滑,中間都有綠茶粉下次嚟到再試埋佢期間限定既阿華田提拉米蘇至得!
兩個人收工返到荃灣食飯,竟然試到好嘢!

下次嚟到再試埋佢期間限定既阿華田提拉米蘇至得!
2024-10-15
Type of Meal