2024-11-13
呢晚同朋友一齊嚟咗呢個商場呢間日式餐廳食個日式晚餐🤣呢間餐廳除咗普通座位仲有摩登式榻榻米座位🤣$198「豪華原條鰻魚茶漬飯」:原條鰻魚大大條夠晒多肉😋,首先就咁鰻魚配白飯加蔥粒加芥末一齊食,好食😋;跟住鰻魚配白飯加蔥粒加芥末加香濃蝦湯,咁又另外一種食法都係幾好食😋;呢個「茶漬飯」可以選擇 以蝦湯代茶,幾特別🤣;飯量仲勁多🤣$118「生薑豚肉燒定食」:豚肉肉質軟熟好豬味,唔單止煮嘅時候落咗薑,碟旁邊亦都放咗一小堆生薑蓉🫚,好味又感覺正氣🤣跟餐加 $35「旬之野菜」:簡單炒雜菜已經好食🤣跟餐加 $25「熱忌廉抹茶拿鐵」:抹茶拿鐵好濃郁仲夠晒甜飲得好開心🤣,上邊仲加咗一層好厚身嘅忌廉,呢層忌廉直程要用匙羹潷嚟食,真係又有得食又有得飲🤣$68「抹茶蕨餅新地」:有 抹茶蕨餅、抹茶雪糕、雲呢拿雪糕、勁甜あんこ🫘、忌廉、一粒勁甜小櫻桃、甜麥片、脆脆哋雪糕杯🤣,成個組合夠晒甜食得人好開心🤣,而我自己最鍾意食就係外邊脆脆哋嗰個雪糕杯🤣
呢間餐廳除咗普通座位仲有摩登式榻榻米座位🤣
跟餐加 $35「旬之野菜」:簡單炒雜菜已經好食🤣