2017-02-06 482 views
自從轉左係尖沙咀返工之後, 黎黎去都都係食茶記, 快餐店, 因為工作比較忙, 好又一餐, 唔好又一餐, 難得今日返半日, 就要好好對自己啦! 行利時附近時, 經過見到間新開既餐廳, 價錢都唔算貴, 就入去食個LUNCH啦!午餐MENU都有好多選擇, 有飯有意粉仲有扒食添我就左個刀貝蜆扁意粉, 原來食LUNCH仲送一食蠔, 真係好驚喜! 估吾到午餐都可以食蠔, 都幾邪惡, HEHE蠔味道複雜而且豐富,第一啖入口,先有點海水鹹味,再來已是滿口鮮甜,滋味清新爽口,好食隔左一陣個PASTA到啦, 麵條具備蛋香麥香, 韌度足,有咬口,意粉炒得彈牙而不油膩, 口感較清爽卻香口惹味, 醬汁食得出左白酒同蜆汁烹煮過,每口都索盡蜆汁精華,加上新鮮蜆肉,超鮮味, 個LUNCH 既質素都幾好, 等我下次黎食個DINNER先!
午餐MENU都有好多選擇, 有飯有意粉仲有扒食添