2019-09-29
鰻魚飯 $88鰻魚好好彩食到腩位🤩鰻魚份量十足,有一定既厚度,但完全無骨,啖啖肉,可以好安心咁大啖食😝肉質鮮嫩、質感肥美👍🏻入口完全食唔到腥味💯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯鰻魚汁味道鹹甜適中,多汁,適合重口味人士😂對於淡口味既我黎講,略嫌鰻魚汁太多🙈食到最後,發現碗底既飯都被鰻魚汁沾濕👀⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯白飯選用珍珠米,口感軟硬適中,係好食既白飯🍚睇落以為份量好少,其實好多嫁!大大個碗、啲飯壓到實一實,絕對夠飽👅⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯值得一讚既係小店食物即叫即整,熱度十足👍🏻出街食飯最驚食到又凍又乾又硬既飯,三河屋既飯保温效果極強😂我影左一陣相先開始食,啲飯仲係熱辣辣、出煙嫁🌬慢慢品嚐到最後,飯都仲保持到暖暖地既狀態,對中意趁熱食既我黎講,哩一點超加分👏🏻😻⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯整體而言,三河屋既鰻魚飯令原本無抱任何期望既我為之驚喜👍🏻雖然有人話該店出品已不及過往出色,但相比起其他我係香港食過既鰻魚飯黎講,無腥味無碎骨啖啖肉已經贏左🏆一碗睇落份量唔多既鰻魚飯索價$88似乎有啲貴🤔不過食
鰻魚飯 $88
鰻魚
好好彩食到腩位🤩
鰻魚份量十足,有一定既厚度,
但完全無骨,啖啖肉,可以好安心咁大啖食😝
肉質鮮嫩、質感肥美👍🏻
入口完全食唔到腥味💯
鰻魚汁
味道鹹甜適中,
多汁,適合重口味人士😂
白飯
選用珍珠米,
口感軟硬適中,係好食既白飯🍚
睇落以為份量好少,其實好多嫁!
大大個碗、啲飯壓到實一實,絕對夠飽👅
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
值得一讚既係小店食物即叫即整,熱度十足👍🏻
出街食飯最驚食到又凍又乾又硬既飯,三河屋既飯保温效果極強😂
我影左一陣相先開始食,啲飯仲係熱辣辣、出煙嫁🌬
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
整體而言,三河屋既鰻魚飯令原本無抱任何期望既我為之驚喜👍🏻
一碗睇落份量唔多既鰻魚飯索價$88似乎有啲貴🤔
不過食完之後我覺得哩$88💸我係心甘情願咁比既💕
對鰻魚飯有興趣既你,不妨一試❗