旺角瓊華中心都有好幾間火鍋放題,今次同朋友book位再嚟食「八幡屋涮涮鍋 」,皆因我哋想任飲任食打邊爐嘅同時,又可以勁食刺身放題,呢度就可以一個價錢滿足晒兩個願望。餐廳環境整潔寬敞,大部份都係獨立卡座,而且仲可以坐到六至八人,啱晒大班朋友一齊食。我哋用QR code落單,自助區款式種類多。店員效率高,refill、上菜同執枱都好快。今次我哋揀咗D4餐日本和牛生蠔盛宴,食足四個鐘,最緊要係like 社交平台專頁就可以半價食到,即係$449/1位,再加一,勁抵食!❁ 湯底入座前有九款湯底可以選擇:骨膠原豬骨湯、昆布清湯、壽喜燒、沙嗲湯、冬瓜薏米湯⋯⋯我哋就揀咗辛辣泡菜湯,有泡菜嘅辛辣香氣,但並唔算辣,好惹味開胃。► QR code落單❁ 刺身一坐低率先點轉刺身先,有成十四款刺身選擇,三文魚、赤蝦、劍魚腩、吞拿魚、赤貝⋯⋯樣樣鮮甜,尤其甜蝦同帶子,叫咗幾轉。最正係可以任食生蠔,啱晒我呢個生蠔怪,係日本蠔,size都唔細,鮮甜飽滿,係無限追加,食咗勁多轉。❁ 肉類重點嚟喇!日本黑毛和牛A4都係無限追加,一碟就有兩款部位,一款油脂似雪花分佈,入口柔軟有即化嘅口感。另一款脂肪比例多,入口油脂感覺濃

❁ 湯底

► QR code落單
生蠔

日本黑毛和牛A4

❁ 肉類
重點嚟喇!日本黑毛和牛A4都係無限追加,一碟就有兩款部位,一款油脂似雪花分佈,入口柔軟有即化嘅口感。另一款脂肪比例多,入口油脂感覺濃厚,肉質有彈性,牛味濃。食和牛shabu shabu真係涮一涮就夠,唔好淥咁耐,其實唔使點樣蘸醬汁,蘸生蛋食就最正。

澳洲M5和牛,口感較結實,肉味更濃。仲有美國牛肉、豚腩片、黑豚肉、牛肩胛。基本上我係食和牛食到飽。
海鮮
❁ 海鮮
鮑魚新鮮彈牙、海蝦、帆立貝、廣島蠔、蜆、蟶子、黃金螺、日本魷魚、墨魚滑,全部任食。

❁ 揚物、燒物
多款天婦羅、炸物同燒物:鹽燒虎蝦、蒜香雞中翼、多春魚⋯⋯個人喜歡主攻生蠔、刺身同和牛,所以熟食都係輕輕淺嚐。

► 自助區
火鍋配料
擺放得乾淨企理,各款丸類、蔬菜、麵、炸魚皮、響鈴⋯⋯

❁ 熟食
有咖喱魚蛋、青口⋯⋯仲有燒三文魚頭,係成個攞返去。

壽司
三文魚、八爪魚、蟹棒、蝦⋯⋯食放題最緊要舊飯係細細舊。

❁ 冷盤
麻辣青瓜、辣味螺肉、中華沙律。

❁ 醬料
有多種醬料選擇,客人可以隨心混醬。
❁ 飲品
大雪櫃放滿汽水同茶類,有啲較少見過可以一試:椰子奶茶,cherry coke⋯⋯

甜品
好鍾意D4餐Häagen-Dazs雪糕係任食,仲有多款韓國雪條、雪糕、牛奶奶凍、泡芙、芒果布甸、雜果啫喱⋯⋯無限供應。
#八幡屋涮涮鍋
地址:旺角彌敦道628號瓊華中心12樓