由於網上都可以落單畀錢,免卻排隊之舉,都幾方便。但唔知係咪復活節放假嘅關係,下午五點網上落單,可以自取嘅時間已經得返晚上九點😑,係咪真係咁高人氣啊?
我夜晚八點半去到餐廳,問店員有未,佢話等等,最終八點九就有得拎,唔使等到九點👍。我見到真係好多人買外賣,有啲買成十盒添。
雞絲粉皮(原價$48),依個係開胃小嚼,err份量好孤寒下,🐔雞絲同🥒青瓜絲得嗰兩三條,再加啲花生粒。麻醬粉皮又唔夠凍,整體味道好一般。基本上大部份街坊餃子店嘅出品都一定好食過佢,如果佢係收正價,我會嬲。
排骨粗炒(例)(原價$68),依個係麵食系列,佢其實係上海粗炒,多$8就有排骨,抵啲。粗炒即係類似炒烏冬/粗麵咁,味道還可以。但啲🐷豬扒就出哂事,鬆肉粉落得太重手,搞到塊肉好淋、好奇怪。
杭州炒飯(例)(原價$62),依個炒飯屬主食系列,我唔知乜叫杭州風味,淨係覺得個炒飯同粗炒撞哂味。味道即係老抽豉油少少鹹,無乜肉炒,但上面就落咗啲不知名豆?口感又濕濕哋,認真麻麻,簡單説,唔好食😖。
津白肉絲炒年糕(例)(原價$68),呢個我想講佢俾錯咗我,我係叫湯年糕的,因為已經有兩樣炒嘢嘛...。價錢一樣,同埋我已經離開咗餐廳先發現,算!唉😡!結果三樣食物味道都係差唔多,分別在於佢係飯定麵定年糕。
而呢份炒年糕就真係相當唔掂,油到不得之了,完全唔想放入口。仲要啲年糕互相痴住,一夾起係成大嚿,分唔開🤢。
其實唔係好飽,但已經無食慾了,見到都唔開胃,有圖有真相☝️。
念在佢做緊半價,四盒嘢先賣緊$120,就唔畀負評佢,但如果係正價,我一定接受唔到!其實而家都唔合格,不過可能係我嗌唔啱嘢食掛?唔知呢🤔。餐廳嘅半價優惠係適用於大部份菜式,而唔係只精選咗少部份畀你揀。