2017-11-03 1696 views
本來諗住趁平日去 被米芝蓮既 "請坐", 可惜所有食物已賣光 .......食左閉門羹.....之後一路向般咸道進發,突然留意到嚟間能屹立不倒50年既麵店,加上問口貼住集誌寫住"磨豉柱侯牛腩",決定入去試下。入到舖頭,第一刻既感覺係時間停頓左係50年前,如果著件舊衫影番張黑白相,應該可以呃下LIKE。當然,我個肚已經打晒鼓,當然即刻叫碗"磨豉柱侯牛腩麵"先! 面好幼, 但唔會太唸! 磨豉醬真係好香 牛腩好唸好入味!我心唸,係富貴人家既地方,如果唔係自己買入既舖位,如果食物質素唔得,應該一早執左la!!!!!!果然, 無令人失望,再試埋佢既辣椒油,真係昇華左一個層次!店員都好願意同我吹水, 感覺有D人情味既小店。 P.S. 走既時候發現旁邊有間甜品舖,下次帶埋老婆大人試下先。

當然,我個肚已經打晒鼓,當然即刻叫碗"磨豉柱侯牛腩麵"先!

面好幼, 但唔會太唸! 磨豉醬真係好香
牛腩好唸好入味!
果然, 無令人失望,再試埋佢既辣椒油,真係昇華左一個層次!

店員都好願意同我吹水, 感覺有D人情味既小店。

磨豉柱侯牛腩麵
2017-11-02
$35 (Tea)
磨豉柱侯牛腩麵