2008-10-01 180 views
經朋友介紹來到開業一年的半私房餐廳。今晚(30 Sep 2008) 是一頓生日晚飯所以無打算吃火煱所以就點了四人鮑魚套餐加一味餐前小食還有預訂壽包! 話梅子番石榴 @ HK$48 漁一極上鮑魚套餐 (四位) @ HK$838- 家鄉老火湯- 蠔皇原隻24頭南非鮑魚 (每位一隻)- 馬拉盞芹香桂花蚌- 瓦罉蒜子枝竹炆斑頭腩煲- 金銀蛋肉碎浸菜苗- 脆皮鹽香雞- 濃湯蕃茄魚腐泡飯- 雙甜美點: 椰汁紅豆、馬豆糕- 鮮果拼盆送煎堆仔、芝麻雪糕涼粉、壽包茶介每位 HK$10另加一服務費個鮑魚套餐實在超值, 全部都好好食, 尤其是鮑魚、炆斑頭腩煲 (連少吃魚的朋友都話好好食!)、脆皮鹽香雞。份量都一般啦, 對於我們四位女仕就多咗啲, 有得打包走添!下次會再幫襯或者試下火煱, 話晒佢自稱「優質火煱專門店」, 都要試下點優質! 而其他小菜都好吸引又多選擇, 若要全部試晒睇怕都要食好多餐先得。可惜我公司又不是在銅鑼灣, 如果唔係可以試下佢個午市套餐 @ HK$88全包。後記: 餐廳的冷氣十分勁凍, 奉勸各位帶定多件外套比較好!

話梅子番石榴 @ HK$48
漁一極上鮑魚套餐 (四位) @ HK$838
- 家鄉老火湯
- 蠔皇原隻24頭南非鮑魚 (每位一隻)
- 馬拉盞芹香桂花蚌
- 瓦罉蒜子枝竹炆斑頭腩煲
- 金銀蛋肉碎浸菜苗
- 脆皮鹽香雞
- 濃湯蕃茄魚腐泡飯
- 雙甜美點: 椰汁紅豆、馬豆糕
- 鮮果拼盆

送煎堆仔、芝麻雪糕涼粉、壽包
茶介每位 HK$10另加一服務費

份量都一般啦, 對於我們四位女仕就多咗啲, 有得打包走添!

後記: 餐廳的冷氣十分勁凍, 奉勸各位帶定多件外套比較好!
漁一極上鮑魚套餐 (四位)
蠔皇原隻24頭南非鮑魚 (每位一隻)
瓦罉蒜子枝竹炆斑頭腩煲
脆皮鹽香雞
$260 (Dinner)
蠔皇原隻24頭南非鮑魚 (每位一隻)
瓦罉蒜子枝竹炆斑頭腩煲
脆皮鹽香雞