2021-12-14
平時華心商場己經似個死城,特別最近地面街市重裝,餐廳少之有少,人流亦變得更少。不過,岩岩開業嘅韓樂為商場帶來人流,商場變得熱鬧。本身想食韓樂LUNCH,但見到人龍,就轉戰隔離間Chicken Factory。當日我成為店內第一位客人,由於同隔離韓樂人流太大對比,所以抱住試伏嘅心情入去😂。自助機點餐後,等左幾分鐘就可以領餐。店內嘅餐具全部都係即用即棄,感覺唔環保,但衞生。 半隻燒雞配焗薯蔬菜、咖喱汁 $50本以為汁係另上,點知已經淋左係雞上面,由於汁好鹹,如果比我再揀,寧願乜汁都唔要。燒雞已經放左一段時間,雞皮唔脆,肉質好淋,無牙都食到。焗薯熱辣辣,有牛油同黑椒香,屋企人好中意食。蔬菜好鹹😥,而且重孜然味,個人覺得調味太重手。半隻燒雞配焗薯雞飯、麻辣汁 $50麻辣汁就係口水雞味,唔算好辣,不過偏鹹。家人話個淡黃色雞飯同白飯差唔多,唔太覺有雞味。總結,以價錢黎講真心抵,$50有半隻燒雞、兩個配菜同餐飲,餐飲仲可以揀冷泡茶,我揀左洛神花茶,少少酸幾好飲。食哂成個餐好夠飽,岩哂需要多蛋白質嘅我😏。
半隻燒雞配焗薯蔬菜、咖喱汁 $50
焗薯熱辣辣,有牛油同黑椒香,屋企人好中意食。
蔬菜好鹹😥,而且重孜然味,個人覺得調味太重手。
半隻燒雞配焗薯雞飯、麻辣汁 $50