2024-07-06
船街又有新餐廳進駐!講緊就係呢間灘五鄉 NADAGOGO,主打多款串燒同爐端燒同埋一系列傳統和食~📍雞串燒 5選我覺得雞腿肉、雞掌中寶與雞背頂天都係必點之選~ 雞腿肉肉質鮮嫩同雞掌中寶脆爽形成對比;而雞背頂天部位稀有,肉質特別細膩,值得一試另外,自家製月見日本免治雞肉棒,雞肉棒外脆內嫩,搭配濃郁的蛋黃係每次必叫;日本大蔥雞肉串將雞肉與大蔥完美結合,雞肉鮮嫩多汁,大蔥香氣更添風味。📍生菜豚肉卷/本地新鮮豬玻璃肉生菜豚肉卷將嫩豬肉包裹著脆爽的生菜,口感豐富,令人回味~本地新鮮豬玻璃肉肉質鮮嫩,烤至恰到好處。📍厚切牛舌芯選用牛舌最嫩的部分,口感軟腍爽口,味道濃郁,是肉食愛好者的福音。📍爐端燒白燒鰻魚選用來自愛知縣既鰻魚,經過鹽燒處理鮮嫩肥美,食既時候加上山葵同鰻魚醬,口感層次豐富📍主食2款背脂雞鹽拉麵呢個幾推薦~湯頭由岡山縣森林雞熬製而成,鹽香濃郁,再加入煙燻豬背脂味道更香濃~ 搭配埋厚切雞叉燒就係完美組合明太子忌廉烏冬有濃郁既明太子醬搭配滑順烏冬麵極之惹味📍大福雪糕大福皮超好軟糯!! 味道有紫薯同草莓 📍綾小町梅酒/巨峰梳打#香港美食#打卡餐廳#打卡美食#相機食先#topcitybites
📍雞串燒 5選
📍大福雪糕
大福皮超好軟糯!! 味道有紫薯同草莓
📍綾小町梅酒/巨峰梳打
#香港美食#打卡餐廳#打卡美食#相機食先
#topcitybiteshk#hkfoodie#hongkongfood#hongkonger#hkrestaurant#hkfood#hkig#foodoftheday#hkfoodkiller