2022-09-01
木金餃子製造所煎黑松露芝士豚肉餃+和風咖哩豚肉餃南瓜湯椰菜玉米豚肉餃+深海紫菜餃讚岐烏冬冷泡茶價錢💲: $78/ $58/ $12/ $14/ $14好味程度😋: 3.6/5服務🍴: 3.6/5環境🗾: 3.6/5性價比🥢: 3.6/5回頭率😚: 3.6/5-之前見到咁fancy既餃子都好想試,終於抽到時間去啦😆 入面啲位好整齊,冇咩特別裝修,又係係工廈溫馨的感覺。除左一般普通餃子,仲有4款特別餃子。湯底有豬骨湯/南瓜湯,南瓜湯會好似fusion咁,幾得意。-✅煎黑松露芝士豚肉餃+和風咖哩豚肉餃。半煎炸的煮法,皮薄所以邊邊位煎起好脆😝 黑松露味唔錯,咬開已經聞到好香的黑松露味!芝士未至於爆滿,係少少調下味姐😌 咖哩餃好惹味,呢隻咖哩辛香感比較重,算辣,不過令到個餡味道重D🥳-✅南瓜湯椰菜玉米豚肉餃+深海紫菜餃。南瓜湯好唔錯,飲到啖啖南瓜蓉😗 好甜的南瓜,質地唔會太杰太稀,啱啱好🎃 玉米豚肉餃的玉米唔係好明顯,只帶小小椰菜的清甜味。紫菜餃都係,如果可唷多返d紫菜就好🙈 呢到的餃子餡肉的比例比菜多,同埋唔係好多肥肉,餡比較實🤔-🆗+$12讚岐烏冬。湯底好淡😳 可以自己加d豉油辣油落去🤣 不
煎黑松露芝士豚肉餃+和風咖哩豚肉餃
服務🍴: 3.6/5
環境🗾: 3.6/5
性價比🥢: 3.6/5
回頭率😚: 3.6/5
🆗+$12讚岐烏冬。湯底好淡😳 可以自己加d豉油辣油落去🤣 不過烏冬爽滑彈牙,質地唔錯。唔夠飽的👦🏻可以加來頂下肚。
✅白桃烏龍冷泡茶+玫瑰荔枝茶。叫煎餃一定要飲,去下油膩😬 個人更鍾意荔枝!好清新特別☺️
整體無想像驚喜,正常發揮。餃子係皮薄,餡份量正常的。肉餡菜同肥肉比較小,所以口感比較實🤫 可以試一次的~
同區美食🍧: #piggyfoodiein觀塘