2021-10-17 3616 views
走訪一趟南美友人推介呢間餐廳,尤其最推介個麵包,作為包控既我為左個麵包就試左呢間餐廳啦我地預早兩個月book jor bar枱,因為坐bar枱可以同廚師交流,每度菜經廚師口中就得知用左咩食材(太多南美洲食材所以都幾複雜🙈),感覺似南美版Omakase,食到美食又學到野,所以強烈建議book枱最好揀bar枱啦首先個人最推介真係個sourdough,個牌寫既數目字692代表開店692日,亦都代表個酸種養左692日,太厲害了食左個養左個差唔多700日既包包,配埋個濃烈olive oil真心好好食餐前小食既來自南美既洋蔥同番茄(邊個國家真係唔記得😆),感覺味道清新,其中個番茄同平時食開既略有不同,幾特別 前菜係簿脆配上虾,再加上青汁伴碟,都幾新奇輪到主菜既魚同牛,因為估到咩味所以驚喜不大最後係可可製成既朱古力甜品,廚師介紹呢度既可可係自家製,唔知係咪因為知道係自家製所以覺得好味左😂應該係誠意既味道總結用餐體驗好好,不過食物味道唔算好驚艷,可試一次但就唔會encore了
走訪一趟南美

前菜係簿脆配上虾,再加上青汁伴碟,都幾新奇

輪到主菜既魚同牛,因為估到咩味所以驚喜不大

最後係可可製成既朱古力甜品廚師介紹呢度既可可係自家製,唔知係咪因為知道係自家製所以覺得好味左😂應該係誠意既味道

Type of Meal
Lunch