2021-11-18
今晚同男友黎到銅鑼灣食好少食ge印尼野。一黎到門口已唔少人等緊,睇黎餐廳真係好受歡迎啊。除左堂食,餐廳亦有好多印尼小食同香料可以買,等緊ge時候可以睇下野買下野。等左大概15分鐘終於入得啦,餐廳比較細,所以大家就要坐得親密少少,整體氣氛好熱鬧。印尼花膠湯班蘭雞粉皮$78好少出街食花膠同湯ge粉皮,呢個組合幾特別,所以一於試試佢。粉皮好滑溜,所以啜下啜下啜左好多,差啲唔記得留俾男友LOL。花膠大大舊,仲有少少蟲草花同杞子,係養生健康ge選擇。雞肉份量好多,配埋薑蓉同秋葵,成個配搭食材豐富,賣相亦靚仔。巴東班蘭尖塔飯$88賣相好靚仔,有綠色ge尖塔飯,亦有忟得好淋好入味ge牛肉,仲有蛋同椰菜。加多加多$68配料豐富,有蛋,菜,蘿蔔,青瓜,芽菜等等,加埋濃味ge醬汁,同我地食開fresh ge沙律好唔同。加多加多入面有啲好似一舊舊飯ge我地就食唔慣啦,不過得閒試試其他國家ge野食感覺都好新鮮芒果沙冰$48一上枱果陣嚇親啊, 因為真係勁大杯,兩個人share都夠飲啊印尼咖啡涼粉冰$38 甜甜地又有好多涼粉食,正啊。
印尼花膠湯班蘭雞粉皮$78
巴東班蘭尖塔飯$88
加多加多$68
芒果沙冰$48
印尼咖啡涼粉冰$38
甜甜地又有好多涼粉食,正啊。