2017-05-06 1443 views
之前食過一次阿明既加多加多沙律好地道,所以今次黎翻兜食其他野因為要留肚去食無名格仔餅,所以今次好克制地只係叫左一人一款食物同一杯飲品~飲品先上枱,左邊係綠豆冰右邊係熱甜茶~綠豆冰只係有少少甜,感覺好清爽,岩哂夏天用黎消暑甜茶就係(印尼?)茶包茶再自己落糖,冇乜幾可會剩係加糖落熱茶飲用,感覺有少少怪但味道都ok既 黃薑飯 ,好香又好豐富既一碟飯,基本上咩料都有齊哂,有惹味既巴東牛肉同好入味既茄子, 鹹鹹地又香口既花生同魚乾仔,面頭有pat辣醬既半蛋,脆口既印尼蝦餅同埋解膩既 酸青瓜絲 壓軸既係超好味既手打撈麵,又係勁多餸既一碗呀,有叉燒,炆豬肉,雲吞,蝦餅,魚蛋,豬皮。咁多款餸我都覺得唔錯(但雲吞在那? 可能漏加了),但最好味既係個手打麵❗個麵有d似竹昇麵,好爽口彈牙但又完全冇鹼水味,加埋d少少酸酸地既汁好引人食慾,雖然天氣頗熱但碗麵令我胃口大開

飲品先上枱,左邊係綠豆冰右邊係熱甜茶~
綠豆冰只係有少少甜,感覺好清爽,岩哂夏天用黎消暑

),但最好味既係個手打麵❗
2017-04-29
$55 (Dinner)
  • 手打撈麵