2017-07-05
香港雖然細 但勝在咩國家菜都可以係到搵到!上星期朋友帶我地到大角咀歎正宗印度菜 餐廳由廚師到侍應都係印度人 全程要用英文同佢地溝通!可能怕我地食唔慣 佢地會周不時關心我地點既菜式啱唔啱食每枱都會送上開胃餐前小食 薄餅數量按人頭俾!新鮮薄餅烤到好脆 有三款醬俾你蘸黎食(其實食完都食唔出係咩醬😂)但好彩唔係全部都辣 個人推介綠色醬 唔辣之餘幾開胃!正宗印度烤雞:雖然一上菜聞到好重香料味 但有趣地食落又唔多覺 呢點覺得相當有驚喜!另外肉質鮮嫰並附有肉汁 而且所有雞骨都被去掉 所以可謂啖啖肉!印度咖喱魚:侍應特別向我地推介呢款人氣之選!可能要迎合港人口味 所以呢款咖喱偏甜 送白飯一流!除此之外食得出有陣陣椰香味 但又唔會蓋過魚塊既鮮味乳酪烤餅:印度菜館才有嘅新鮮乳酪烤餅一定要試!除咗乳酪 應該仲有雞蛋同蔥絲做材料 摸上手有d油 口感煙靭鬆軟 層次一流!唔洗額外蘸醬味道都好足夠