2022-12-09 12 views
【尖沙咀】串燒殿天氣一凍,就會抵受唔住串燒嘅誘惑🙈。呢間位於尖沙咀金巴利道嘅串燒殿,主打港式串燒,款式多而且即叫即燒,仲有涼拌小菜、暖胃主食、甚至甜品,非常吸引啊~🤩✨ 燒超惹味雞泡魚干 $48 (必食😍)燒雞泡魚干每次只要見到有我都一定會嗌😝,口感煙韌,而經燒烤後油香味再一步逼出嚟,熱辣辣再加埋蛋黃醬一齊食超正~✨ 蒜蓉扇貝帶子 $38 (必食😍)✨ 燒蒜蓉粉絲蟶子皇 $58(必食😍)估唔到燒海鮮咁大隻!!扇貝燒得剛好,貝柱位置鮮嫩彈牙。另一面隻蟶子仲長過我手掌,鮮甜爽口,上面仲放咗啲粉絲,吸晒蒜蓉同蟶子嘅鮮味🤤✨蒜蓉燒茄子 $38食串燒點可以唔嗌下啲蔬菜,舖滿蒜蓉嘅燒茄子,望到都流口水~將茄子肉連埋蒜一梳梳咁撕出嚟食,好正啊喂😆✨ 吉列炸蠔(6粒)$68✨ 燒雞皮串 $26/2 ✨ 燒韭菜 $14燒韭菜上面落咗辣粉孜然粉,香辣惹味。香脆可口嘅燒雞皮~鍾意食肥膩野唔好錯過。✨ 燒惹味小饅頭 $22落咗味粉而且燒到脆卜卜咁,平時少食饅頭,但呢個可以一試。(我點咗少少沙律醬一齊食發覺仲正!)👉🏻食串燒一定要趁熱食先有風味,我嘅心得係如果有好多嘢想食,就分開幾次咁點餐,咁就可以食到最好味
【尖沙咀】串燒殿

✨ 燒超惹味雞泡魚干 $48 (必食😍)

燒超惹味雞泡魚干

✨ 蒜蓉扇貝帶子 $38 (必食😍)
✨ 燒蒜蓉粉絲蟶子皇 $58(必食😍)

蒜蓉扇貝帶子;燒蒜蓉粉絲蟶子皇

✨ 燒韭菜 $14

吉列炸蠔;燒雞皮串;燒韭菜

✨ 燒惹味小饅頭 $22

燒惹味小饅頭

👉🏻食串燒一定要趁熱食先有風味,我嘅心得係如果有好多嘢想食,就分開幾次咁點餐,咁就可以食到最好味嘅串燒啦🥳

✨串燒殿
📍尖沙咀金巴利道58號A號舖