2020-07-11
最近發現屯門原來都好多好嘢食平時返工一至五都冇得飲茶今日同朋友戚起條筋食下點心咪見呢間細細嘅餐廳 內面提供款式非常之多 蒸飯蒸點心油炸類甜品燉湯 估唔到連啤酒都有 我哋食咗唔少食物 特別最欣賞嘅就係以下呢幾款*炸兩及蝦腸我哋原本只係點咗一個炸兩 佢嘅皮非常之滑 同埋入面嘅炸兩係非常之脆口 啲腸粉係滑到筷子都夾唔實所以我哋最後都加咗碟蝦腸 材料十足每一嚿腸粉入面都有蝦另外不得不提嘅係佢嘅燉湯雖然你可能會覺得價錢好貴 可以抵到兩三款點心 但係其實本身燉湯就係呢個價錢 而且少飲湯就絕對要揀個材料係非常之充足 淡淡嘅精華我哋本身都試咗一個平價少少嘅桂圓蜜瓜花膠燉雞湯 非常之甜 亦有雞味 兩個人意猶未盡 之後店員推介下試埋蟲草乾貝燉雞鮑魚湯 兩種唔同享受 前者清甜嘅雞湯精華 後者就係非常濃郁仲有蒜蓉蝦春捲亦都係非常之吸引唔好以為佢係出面酒樓嗰啲炸春捲預先炸好 入面無咩材料 佢呢隻係蒜蓉味非常十足而且即叫即炸嗰種蒜蓉味作為蒜蓉愛好者真係停唔到其他點心我哋叫咗例如蝦餃菜苗餃 都係水準之作 即叫即蒸 皮薄餡料夠新鮮甜品方面燉奶係我地極大力推介 因為用個椰殼裝住 好有椰子味 燉奶又夠滑溜 超正而且佢每
平時返工一至五都冇得飲茶今日同朋友戚起條筋食下點心
*炸兩及蝦腸