2021-11-10 773 views
迷你火炙左口魚邊丼$78呢一個迷你檔都真係幾迷你下,上面大概有$4左口魚,燒到啲油香別晒出嚟滲落去個飯度,加上啲飯唔多,食落去唔會好滯,出嚟食火炙最驚就係啲魚燒唔到甘香,好似兩頭唔到岸咁,呢一個就冇呢一個問題啦。脆炸軟殼蟹飯卷$88明顯睇到軟殼蟹嘅蟹腳,呢個份量都相當之多,上面嘅蟹子落得一啲都唔吝嗇,當然沙律醬都係,軟殼蟹揸得好酥脆,比飯包住都唔覺得佢變諗,而且味道好夠,再加埋沙律醬,豉油都唔使舔。牛肉壽喜燒$108呢一個係今晚最抵食嘅,份量好大,一夾起就見到有好多牛肉,而且下面有個爐慶住,幾時都保持住熱辣辣嘅感覺,牛肉加上蛋黃食落非常滑,當然亦都有功於佢係放生牛肉而唔係煮熟咗嘅牛肉咁樣上,普通嘅蔬菜豆腐不在話下,令我最驚喜嘅係裏面有粉絲,仲要係比較近似韓國嗰種粗少少,煙煙銀銀嘅粉絲。流心芝士魚餅$48係一個睇上嚟好似年糕嘅魚餅,但係咬落去又真係魚蛋嘅質地,中間夾住左芝士層,唔算係拉斯嘅芝士但係有好濃郁嘅芝士味,有啲似水牛芝士嘅質地,魚餅燒到表皮有少少脆,樣子好吸引,而且味道都好鮮甜,有別於一般嘅魚蛋。香炸日本池魚仔$58呢一個份量幾多,炸得好酥脆,池魚頭部少少甘脆,而魚身就好滑好似食
迷你火炙左口魚邊丼$78

脆炸軟殼蟹飯卷$88

牛肉壽喜燒$108

流心芝士魚餅$48

香炸日本池魚仔$58

呢一個份量幾多,炸得好酥脆,池魚頭部少少甘脆,而魚身就好滑好似食緊九肚魚咁,而且個炸漿好薄,食落一啲都唔油膩。

火炙北海道帆立貝蟹膏卷$88

對比起咁多味菜,呢個相對失色嘅,蟹膏好濃味,但係質地比較水,口感唔係咁好,有啲似未攪溶嘅醬咁,對比起上嚟帆立貝變得冇乜味道,中間嘅餸係青瓜同蟹柳,更加清淡,令到成件事比上面個質感又唔係好好嘅蟹膏搶晒。
2021-10-21
$270 (Dinner)