2020-05-13 494 views
喺附近返工,食飯黎黎去去得嗰三間好食,嵐本係其中一間。同事鐘意食隔離半島,講真,嘢食係非常好,但我自己覺得半島嘅節奏太快,食嘢有少少壓力,有時候想靜靜地食個飯,俾自己休息吓,我就會黎嵐本。香港生活節奏已經快到嚇死人,如果食飯都要好急,真心會覺得好大壓力😗。呢度嘅餐牌好簡單,早餐、午餐、常餐、下午茶,唔會花多眼亂,最適合我呢啲有選擇困難症嘅人。而且呢度嘅姐姐會好貼心咁話我知有乜揀:火腿腸仔定餐肉?炒蛋定煎蛋?多士定奶油豬🐽?總之你就算唔識字,都可以喺度食到自己想食嘅嘢(不過唔識字就唔會睇到呢度哈哈哈🤣) !今日黎食午餐,例牌要咗我最鐘意嘅蔥油雞扒撈麺🐔!超大塊厚雞扒,嫩滑又 juicy,加上蔥油嘅香味,食到停唔到!啲麺嘅軟硬度都啱啱好,完全唔知廚師點做到。通常想食奶油豬,要去大家樂下午茶先食到,但喺嵐本,早餐或者午餐都有得食!!我鐘意又香又脆嘅奶油豬仔,返咗半日工,黎一絲甜甜嘅煉奶,生活就係需要多一點點甜,先有動力撐埋下半日 ❤黎呢區返工幾個月,慶幸有呢間小店,照顧咗我一日兩餐,真心推介俾大家,不過我有少少私心,希望唔好成日咁多人,因為我唔想等太耐 LOL 😆

蔥油雞扒撈麺
2020-05-12
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)
蔥油雞扒撈麺
  • 奶油豬