話說我全家都好怕甜(除左我😂),但有時又心思思想食蛋糕🎂所以我就成日搵有無好食嘅少糖/微糖蛋糕,不過都真係好少鋪頭有做,今次有朋友推薦就試下呢間主打稀有糖手工蛋糕嘅小店🥰佢地嘅蛋糕都無用牛油同非常低糖,而有特別label嘅無糖蛋糕就會用稀有糖代替,店員話係連糖尿病人都可以食嘅😳都幾貼心今次我簡左無糖70%法國🇫🇷朱古力蛋糕(580hkd),本身以為用稀有糖會無咩味又唔甜,但食落居然同普通蛋糕嘅甜味差唔多😳而且味道都幾有層次,蛋糕🍰係微甜,口感好綿密同好夠濕潤,cream就相對比較甜啲,朱古力🍫味好香濃,一拎個蛋糕出黎已經聞到,連我婆婆都讚好😂咁應該都真係值得一試!#foodiblum甜點

#foodiblum甜點
2023-02-07
$500 (Dinner)