中秋節當晚,因早前時間已付$500留枱費,所以6:00pm準時攞枱,用餐時間6-8pm。6:12pm已落單,當中包括三隻乳鴿。 落單後,店員問餸是現在上定「叫上」,我哋話「叫上」。6:20pm, 叫副店長上菜,佢話而家上,餸會涼,不如等齊人。6:32pm, 我哋再同副店長講唔等齊人,直接上菜。 對方突然表示,三隻乳鴿已無,被其他「大單」攞咗。 我哋話6:12pm 落單時,無人同我哋講無哂,點解會突然無?咩叫「大單」? 原來「叫上」係會俾「大單」搶? 此時,巫店長就行出嚟話無就無,佢地無辦法,早order都無,直接將「叫上」既責任放落我哋身上。 仲話「幫」我哋即刻取消其他餸,唔使我哋賣單(其實只上咗湯,都無飲過)。 店長仲話我哋要投訴,寫埋嗰名俾我哋,退返$500。 就叫我哋過主。各位,中秋節慶祝都要俾呢間食店搞到我哋好唔開心,特別係老人家。 過時過節仲值唔值得喺呢間鋪食,自己考慮下。

過時過節仲值唔值得喺呢間鋪食,自己考慮下。
2024-09-17
Type of Meal