好耐無去megabox行街,megabox真係好啱帶小朋友去,9樓全層都係小孩天地👾🔫🎮,玩到攰好肚餓,發現有間鐵路主題壽司店,好驚喜!< 隼 >門口有個新幹線🚅🚅入閘位,已經好有特色,打卡一流!感覺同一般壽司店有啲唔同,款式選擇多,最重要價錢平,性價比高,值得推介👍👍👍!特盛大滿足 $128有三文魚壽司,帆立貝壽司,赤身壽司,油甘魚壽司,黑松露赤蝦壽司,劍魚腩壽司,珍寶蟹棒壽司,每件壽司分量好澎湃,名副其實大件夾抵食🤤🤤🤤,仲要食得出好新鮮。雖然天氣仲有啲熱,但成日都好想食火鍋🤭🤭,見到日式鍋又好想食啦😂!相撲海鮮鍋 $118一黎到淨係隻赤蝦已經覺得好吸引,用料豐富,湯底鮮甜🤤,再追加 和牛(45g)$68,仲有驚喜,和牛肉質淋滑,有牛脂香,好正🥰!就快轉季,我相信會因為呢個海鮮鍋成日黎食😂😂。另一估唔到既美食:雞皮餃子(3隻) $28好鍾意呢款小食,用雞皮代替餃子皮,雞皮炸得香脆,好惹味😆。大蝦天婦羅(3隻)$42天婦羅粉漿脆薄,大蝦🦐彈牙都唔錯。芝麻手羽(2隻微辣)$36初初以為一定係一般日式店舖嗰款芝麻雞翼,但呢度似係自家制,雞翼比較大隻,有少少辣味,送啤酒一流

特盛大滿足 $128

相撲海鮮鍋 $118

另一估唔到既美食:
雞皮餃子(3隻) $28
好鍾意呢款小食,用雞皮代替餃子皮,雞皮炸得香脆,好惹味😆。

大蝦天婦羅(3隻)$42
天婦羅粉漿脆薄,大蝦🦐彈牙都唔錯。

芝麻手羽(2隻微辣)$36
初初以為一定係一般日式店舖嗰款芝麻雞翼,但呢度似係自家制,雞翼比較大隻,有少少辣味,送啤酒一流🍻!

其實仲有好多野想試,但真係好飽,呢間< 隼 >個人覺得除咗壽司,仲有好多款式選擇,價錢又平,性價比高,下次同多啲朋友再來🎉🎉。

2023-09-27
$250 (Dinner)
  • 相樸海鮮鍋
  • 特盛大滿足