2023-11-10 151 views
呢個係無相食評,但睇過其他食評都有同我相同嘅問題1. Menu選擇少其實本身menu選擇少唔係問題,貴精不貴多嘛不過呢間餐廳嘅食物質素又係咪精呢?越南餐廳連滴漏咖啡都無,$37一杯啡走🙄2. 碌冧調味唔對越南魚露酸酸甜甜又帶點辣味令人食慾大增,但呢度嘅調味連1:2:3比例都做唔到酸味重,又無蒜蓉辣椒味好彩我今餐唔係食凍檬,如果唔係都唔知點食3. 生牛河質素叫嘅係Premium 生牛河,但上菜啲牛都熟曬香葉少無鵝芥無辣椒,芽菜唔係用肥肥短身嗰種湯底偏咸無牛嘅清甜河粉唔滑又粉同偏硬,份量少4. 4舊春卷盛惠$61?明買明賣,佢寫明係$61我都叫係我問題但我唔期望得2條剪一半,即係4舊仔春卷都係個啲味無野好評論,但係得一撮仔薄荷葉???5. 價錢貴但餐具用Ikea🤡本身用Ikea餐具係無問題,但你收得人呢個價錢俾Ikea餐具我就覺得係問題一碗粉計埋加一過百,無餐飲全部散叫加埋一一個人埋單都差唔多二百原來依家喺餐廳食飯真係填飽個肚,唔會有任何用餐體驗今餐叫左2個Main 2杯野飲1個小食就$402快餐店質素、零服務(上菜收碟呢啲唔好同我講係服務,呢間餐廳連牙籤都唔俾人)、食物質素普通聽日要再食
呢個係無相食評,但睇過其他食評都有同我相同嘅問題

1. Menu選擇少
其實本身menu選擇少唔係問題,貴精不貴多嘛
不過呢間餐廳嘅食物質素又係咪精呢?
越南餐廳連滴漏咖啡都無,$37一杯啡走🙄

2. 碌冧調味唔對
酸味重,又無蒜蓉辣椒味
好彩我今餐唔係食凍檬,如果唔係都唔知點食

3. 生牛河質素
叫嘅係Premium 生牛河,但上菜啲牛都熟曬
香葉少無鵝芥無辣椒,芽菜唔係用肥肥短身嗰種
湯底偏咸無牛嘅清甜
河粉唔滑又粉同偏硬,份量少

4. 4舊春卷盛惠$61?
明買明賣,佢寫明係$61我都叫係我問題
但我唔期望得2條剪一半,即係4舊仔
春卷都係個啲味無野好評論,但係得一撮仔薄荷葉???

5. 價錢貴但餐具用Ikea🤡
原來依家喺餐廳食飯真係填飽個肚,唔會有任何用餐體驗

今餐叫左2個Main 2杯野飲1個小食就$402

聽日要再食返間好嘅越南餐廳止下牛河癮先得🙄🙄

2023-11-10
$200 (Dinner)