2019-04-02
🚩深水埗🍜文記車仔麵-小編除咗包, 都成日寵幸米線,車仔麵♥️今次去咗深水埗呢間超人氣車仔麵店, 果然相當唔錯. 雖然佢係同一個地段有三間鋪頭, 但話明超人氣, 點都要等返15至20分鐘嘅xd 入到去好有趣, 好似食一蘭咁, 每個人都有自己嘅枱號, 咁樣送菜都方便啲-🍜湯底揀咗腩汁加秘製中辣醬, 辣醬雖然唔辣但好惹味, 配上腩汁令車仔麵味道提升🙌🏼而且欣賞佢有好多配料選擇, 小編選擇咗推介嘅蘿蔔, 玻璃辣魷魚, 魚肉, 菜心同糖心蛋🥚最特別嘅梗係有糖心蛋, 未見過車仔麵有呢個配料, 好吃又可以補充蛋白質😚🥕蘿蔔清甜, 而且索哂腩汁🐙辣魷魚新鮮爽口🐟魚肉也不賴, 食到手打既煙韌🍗小食瑞士雞中翼也很好吃, 醃了濃濃的瑞士汁, 應該也加了牛油, 令醬汁味道更濃郁更突出🤤🍯枱面亦有好多醬汁比客人自己添加, 可以客製化自己嘅車仔麵-整體真的很不錯, 如果唔使排隊更加好, 所以我會選擇平日去食, 然後再試埋佢其他小食🤤🤤💕-
🥕蘿蔔清甜, 而且索哂腩汁
🐙辣魷魚新鮮爽口
🐟魚肉也不賴, 食到手打既煙韌
🍯枱面亦有好多醬汁比客人自己添加, 可以客製化自己嘅車仔麵