2021-04-01 73 views
之前同朋友講起海鮮蒸氣火鍋,晚上特意帶家人試下,餐廳位於油麻地,裝修似茶餐廳格局,有卡位。尚算闊落😊餐廳提供幾款牛肉任食火鍋及海鮮蒸鍋可以選擇,以海鮮種類同牛肉級數作分類😍我地揀左$268嘅套餐。套餐入面包左燉湯,同8款海鮮,仲有安格斯肥牛任食,還有8寶蒸飯😘燉湯係蟲草花燉雞,飲完暖笠笠唔錯👍🏻8款海鮮有大鮑魚,聖子皇,鮮帶子,大刀貝,龍躉片,海蝦,花蛤,仲有其他蜆😋鮑魚食落好鮮味,彈牙😍唔會蒸到好老😆聖子皇同帶子超大隻,好鮮甜❤️大刀貝,花蛤同蜆食落冇沙👍🏻除左海鮮,餐廳仲有蔬菜🥬,同牛肉可以蒸😆保留到原汁原味🙌🏻8寶蒸飯都係第一次食,都好足料,8樣材料可以拌埋一齊,又幾夾,都幾好食😋

燉湯係蟲草花燉雞,飲完暖笠笠唔錯👍🏻

除左海鮮,餐廳仲有蔬菜🥬,同牛肉可以蒸😆保留到原汁原味🙌🏻

Type of Meal
Dinner