2022-01-07 637 views
實在太掛住日本🇯🇵啦,好彩朋友帶我唔洗出元朗都可以吃到日本正宗嘅味道,餐廳位於形點地下,門口唔算大,點知一入去就好似去咗日本居酒屋一樣,裝修佈置好有日本feel,食物質數都好高。今晚決定對自己好d,叫咗五道菜,大滿足!刺身盛盒5點🐟刺身有油甘魚腩、愛女、金線鯛、加拿大海膽、島池魚腩,每款2片,全部都好新鮮,店員哥哥仲好有耐性同我們介紹,每款都有唔同口感,吃到係日本嘅味道。壽司盛盒六件🍣三款壽司分別有牡丹蝦、帶子及中拖羅,我最喜歡拖羅,油脂夠豐富,手握壽司口感特別唔同。鐵板燒豬鞍扒🐷用咗日本豚,肉味香濃,師傅係鐵板燒好再切粒,保留了肉汁,每一粒肉都已有輕輕調味,亦可以配上少許芥末籽醬,每一口都好滿足。Carb Soup🦀看似好簡單的湯,飲落一點都唔普通,有大大隻蟹鉗,配上蔥花的味道,估唔到咁夾,飲完好舒服。牛肉石頭燒飯🥩一上檯已經聞到香噴噴,店員會幫手拌勻,飯底好似係鐵板超過,但竟然可以有飯焦,好有驚喜。

今晚決定對自己好d,叫咗五道菜,大滿足!
刺身盛盒5點🐟

壽司盛盒六件🍣