台北我就去得多 台東就真係未去過 餐廳係台東人主理 環境都裝修到好似去左台東咁 老闆娘想令大家認識更多台東🇹🇼原來台東野食同台北係唔同 我好似去左次台東咁😍♡台東米苔目 $48 ♡老闆娘話好難先搵到靚既銀針粉 提議我同朋友可以試下 個銀針粉同平時食既好唔同 呢個好煙靭 而且浸耐左湯都唔會淋 好特別👍🏻♡關山炸臭豆腐 $39 ♡呢個必試 因為佢用左千層豆腐去整 香港買唔到呢個豆腐 所以由台灣運食材回港 開頭聞唔會好大陣味 但食落去外酥內軟 食到一層層 而且綿密又多汁 臭豆腐味充滿味蕾😋😋♡蚵仔煎 $40 ♡賣相好吸引 唔會太油 入面既蚵仔🦪好多 而且好大粒 唔會淨係得蛋漿♡肉鬆起司蛋餅 $35 ♡肉鬆同起司🧀️呢個配搭好好 我超鍾意食蛋餅😍♡椒鹽甜不辣 $36 ♡食落好煙韌好有咬口 份量都幾多 如果可以配埋醬汁就冇咁乾♡五寶冰 $59 ♡見到既時候好驚喜 因為冇諗過咁大個冰 芋圓同埋珍珠食落口感同平時食開既唔同 呢個真係好食好多 唔會感覺到好粉 另外仲有紅豆🫘 仙草同埋芋頭♡燙青菜 $25 ♡用滷肉汁去煮 青菜吸收了滷肉汁味 更好食第二日同同事分享 估唔到公司附近有間咁好食既台灣餐廳 所以

♡台東米苔目 $48 ♡

食落好煙韌好有咬口 份量都幾多 如果可以配埋醬汁就冇咁乾

♡五寶冰 $59 ♡

♡燙青菜 $25 ♡
用滷肉汁去煮 青菜吸收了滷肉汁味 更好食

第二日同同事分享 估唔到公司附近有間咁好食既台灣餐廳 所以即刻叫外賣一齊食🤣

♡鹽酥雞 $36 ♡
份量多 蒜味好重 好惹味

♡蚵仔麵線 $40 ♡
食麵線真係好似去左台灣咁 一碗都有好多 所以就同同事share

♡蒜味台灣香腸 $35 ♡
每片台灣腸配上蒜片食 可以提升層次感

老闆娘對每一枱客人都好親切 同客人傾計亦都會介紹台東同埋提議我地食咩 食物份量大性價比高 另外仲有午餐同埋下午茶可以叫 一定會繼續encore!❤️
燙青菜
台東米苔目