2023-04-25
有次經過見到好多人食,另一半問:呢間好似好出名,點解你冇帶過我去食?我話:因為呢度出名食豬膶。。。佢話:咁都可以試其他丫今日諗唔到食咩,而佢起身只想飲有凍奶茶飲嘅茶記…於是我揀左去深水埗食維記😂不過我哋兩個都唔食豬膶😂😂😂我食蛋牛通$39,佢食餐蛋麵$39+咖央西多士$21+凍奶茶$15牛肉係真材實料,你睇個湯同上水廣城一樣就知!牛肉份量都多,有啲比較韌,但整體上都係ok嘅鮮牛,仲要好大碗!個湯好濃,可惜通粉唔係我喜歡嘅坑通。而另一碗叫餐蛋麵個湯係清好多,所以佢果碗係少左牛肉味?明顯佢係冇果啲牛肉泡泡係面,其他人叫豬膶/牛肉都一定好多泡沫係湯面嘅,所以唔食豬膶嘅朋友都唔洗驚有豬膶味,因為佢似係分開放湯咖央西多似係煎嘅?塊包好濕,你問我就鍾意西多士係炸嘅,不係就法式多士果種焗過嘅,呢種真係古法煎西多😂另外杯奶茶夠滑,還好。不過全場除左我2個都基乎係食豬膶😂😂😂
有次經過見到好多人食,
另一半問:呢間好似好出名,點解你冇帶過我去食?
我話:因為呢度出名食豬膶。。。
佢話:咁都可以試其他丫
今日諗唔到食咩,而佢起身只想飲有凍奶茶飲嘅茶記…
於是我揀左去深水埗食維記😂不過我哋兩個都唔食豬膶😂😂😂
另外杯奶茶夠滑,還好。
不過全場除左我2個都基乎係食豬膶😂😂😂