2020-09-19 3098 views
今日去開荃灣,就陪🌹老媽子去食下午菜,阿妹好鐘意食🌿大自然下午茶。🍵一行三人,🌸叫左2個下午菜餐加個多士(一個米炒、一個飯、一客多士)。其實我本身唔太鐘意食尼間野,志在佢環境幾好,🌷坐得幾舒服。食乜我都無所謂,而佢兩個就鐘意食尼間。今次唔叫小菜🌼,叫啲餐~🌻多士係老媽子鐘意食,有勁多芝士係面,糠到個多士好脆。我個人本身唔鐘意食熱氣野,都陪佢食一件🙂味道麻麻~唔香芝士~(唔知點解?)🌻芋蓉焗豬扒飯又係老媽子鐘意食🤣,個人覺得見到就唔開胃,個汁咁結撻撻,舊齋扮豬扒嘅味道,就係食緊一舊粉團。老人家話好鐘意食個芋蓉汁😅我就真係唔識欣賞。🌻粉米粉尼個唔記得乜名嘅炒米粉,係比較正常啲。味道鹹鹹地咁,其實都係齋炒米粉🤷🏼‍♀️無咩特別~係家常一啲。總體而言,係價錢便宜,坐得舒服,又有服務~食物味道比較一般。

食乜我都無所謂,而佢兩個就鐘意食尼間。
今次唔叫小菜🌼,叫啲餐~

多士

🌻芋蓉焗豬扒飯
我就真係唔識欣賞。
芋蓉豬扒炒飯

🌻粉米粉
炒米粉

總體而言,係價錢便宜,坐得舒服,又有服務~
食物味道比較一般。
2020-09-18
Type of Meal