我同屋企人每次去北角,都會去呢一間茶餐廳食瑞士雞髀。一來個瑞士雞髀好味,二來個套餐,有好多種配搭,一個餐有幾樣嘢,感覺好抵食,亦都食得好開心。個餐牌係有啲複雜,要研究一下先至睇得明。除咗瑞士雞肶,今次個瑞士雞髀硬咗少少,但都係好味嘅。每次都會叫炭燒豬頸肉+餐蛋飯,細細碗,食少少過吓口隱。仲有櫻花蝦豬頸肉公仔麵。因為有櫻花蝦,湯底好好味。而芝士肉醬薯角,第一次叫,我仲以為係炸薯角點肉醬,點知原來係薯蓉。豬扒包我走咗沙律,但係都好好味。凍檸茶好好飲,好有茶記嘅味道!叫左兩個餐都係$110,合共5款食物,兩杯飲品,抵食好味😋環境方便,就預咗好似一般茶記咁,比較狹窄,但幸好卡位係安排兩人,不需要四人搭枱。雖然有人等但係又不至於需要排隊,去咗咁多次,都係等一陣就會有位。但每次食完就要走,唔適合逗留太耐。
我同屋企人每次去北角,都會去呢一間茶餐廳食瑞士雞髀。

個餐牌係有啲複雜,要研究一下先至睇得明。
仲有櫻花蝦豬頸肉公仔麵。因為有櫻花蝦,湯底好好味。
豬扒包我走咗沙律,但係都好好味。

凍檸茶好好飲,好有茶記嘅味道!
叫左兩個餐都係$110,合共5款食物,兩杯飲品,抵食好味😋