2011-05-16 365 views
這間餐廳客觀上來說,味道不錯,飲品質素也不差,但是這次去,員工的態度就差到不得了: 平時也有去開這間餐廳的,這次去到找位子的速度並不算耐,但問題是一坐下去,等了良久,叫了五六次也沒有人來幫我地落單(可能我地多人,因為我地都有7個人到嫁),這也不要緊,終於大約4,5分鐘後有人來和我地落單,但他的態度卻異常惡劣,以下是我們我和這名男性員工的對話:|客人a:唔該,寫一寫野男性員工剛剛幫旁邊的桌子落完單,之後就轉個頭雙手插袋同我地講:嘈乜野?你唔見我冇手?客人們嚇得呆了一呆之後男性員工又說:唔夠人呀嘛客人b說:唔夠人咪請人囉男性員工說:請人?你俾錢我請呀?(注意,此人不是老闆)跟住男性員工好似叫我地收聲客人c說:收聲?咁冇得食嫁喇wor男性員工說:你恐嚇我呀?客人c說:唔係,我講道理姐男性員工說:俾得果廿零蚊係到嘈,跟住又講:我唔幫你地落單喇,你搵個第二個人落啦之後客人c說:咁即係唔使食啦,咁走啦男性員工說:唔鐘意食呀,走囉 以上句子可能用詞有少少不準,但意思卻是大約咁上下嫁喇 一間食店賣的並不只是食物,員工的服務也很緊要的,試問這樣的店子,這樣的員工,你會俾果廿零蚊去食佢地d野嗎?
客人a:唔該,寫一寫野
客人們嚇得呆了一呆
之後男性員工又說:唔夠人呀嘛
客人b說:唔夠人咪請人囉
男性員工說:請人?你俾錢我請呀?(注意,此人不是老闆)
跟住男性員工好似叫我地收聲
客人c說:收聲?咁冇得食嫁喇wor
男性員工說:你恐嚇我呀?
客人c說:唔係,我講道理姐
男性員工說:俾得果廿零蚊係到嘈,
跟住又講:我唔幫你地落單喇,你搵個第二個人落啦
之後客人c說:咁即係唔使食啦,咁走啦
男性員工說:唔鐘意食呀,走囉

以上句子可能用詞有少少不準,但意思卻是大約咁上下嫁喇

我不會!因為我不會貼錢買難受
2011-05-16
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)