2017-03-18
九龍城美食真係多,原本想同朋友去吃打邊爐,但朋友話不想吃打邊爐,咁當然就係另一選擇泰國菜啦,平時食過個啲又已經試過,就係左想右想之際見到佢個名,鱷魚泰國菜!唔通有鱷魚肉吃,喜歡搵新口感新菜式嘅我就提議試吓啦!餐牌內食物選擇多,但總不離自己最愛嘅食物,當然沒有鱷魚肉吃!先點了個樣樣有啲嘅泰式小食拼盤$138,等了一陣就上枱 ,碟上有彈牙煙韌嘅蝦餅,香脆嘅春卷,燒得香滑嘅燒雞卷,同軟熟香滑魚餅!另必吃嘅泰式炒金邊粉$68,金邊粉炒得較乾身,足料,有彈牙爽口蝦,有香碎嘅花生粒,金邊粉入口彈牙好有口感!另點了個清新開胃嘅柚子沙律$78,柚子鮮甜多汁,加埋脆口果仁,正!不得不提裡面重放了好香嘅椰絲,增加口感之餘,重入口好香,係其他食同樣嘅泰式餐廳好少有加埋椰絲!當然要叫埋杯飲品先至係最佳配搭!番石榴沙冰$33,番石榴味道濃郁,而且個沙冰入口時感覺到好細滑!
餐牌內食物選擇多,但總不離自己最愛嘅食物,當然沒有鱷魚肉吃! 先點了個樣樣有啲嘅泰式小食拼盤$138,等了一陣就上枱 ,碟上有彈牙煙韌嘅蝦餅,香脆嘅春卷,燒得香滑嘅燒雞卷,同軟熟香滑魚餅! 另必吃嘅泰式炒金邊粉$68,金邊粉炒得較乾身,足料,有彈牙爽口蝦,有香碎嘅花生粒,金邊粉入口彈牙好有口感! 另點了個清新開胃嘅柚子沙律$78,柚子鮮甜多汁,加埋脆口果仁,正!不得不提裡面重放了好香嘅椰絲,增加口感之餘,重入口好香,係其他食同樣嘅泰式餐廳好少有加埋椰絲! 當然要叫埋杯飲品先至係最佳配搭!番石榴沙冰$33,番石榴味道濃郁,而且個沙冰入口時感覺到好細滑!