2018-08-11 315 views
今日星期六下就收工後約朋友去九龍城食泰國野,見呢間之前d評估都唔錯好多野都好想食所以就去試試,可能係晏就時間喇~所以去到時餐廳一個客都冇,老闆人好好佢d小朋友都喺舖頭,好家庭feel,朋友未到我等住先老闆都冇催落單仲好好態度,朋友未到時我先叫住兩道菜先⋯⋯分別係小鳥等愛同青檸辣椒明盧烏頭魚先,等朋友黎到我哋再叫柚子沙律同蛋網蝦球金邊粉。上菜有d慢,我諗應該係即叫即整🤣因爲都冇其他客,不過無耐就有對情侶客黎咗喇先黎小鳥等愛,前面個d白色嘅裝飾係花生,雀仔頭係薯蓉做嘅冇味嘅都幾難食,雀身係蝦,味道一般第二道係蛋網蝦球金邊粉⋯⋯味道比較咸!感覺一般。第三道先出條魚,味道就淡咗d不過都幾好味𠵱~味柚子沙律咁耐未有嘅?原來漏咗單🙈最後我哋都係取消咗呢個沙律,已經唔係多客架喇~咁都會漏單,不過算喇~老闆嘅態度都幾好
小鳥等愛

第二道係蛋網蝦球金邊粉⋯⋯味道比較咸!感覺一般。
蛋網蝦球炒金邊粉

第三道先出條魚,味道就淡咗d不過都幾好味

青檸辣椒明盧烏頭魚

椰青沙冰
咖啡沙冰
2018-08-11
$220 (Lunch)
青檸辣椒明盧烏頭魚
椰青沙冰
其實我都係泰國菜常客 ~ 有食開指定幾間, 屋企人話想試新野, 就嚮網上搵資料 , 呢間好似唔錯, 點知真心覺得係伏....小插曲 : 去到餐廳就先去個廁所 , 點知佢個廁所門門鼓壞, 夾親我手指, 我果刻除左痛, 第一樣諗既野就係: 會唔會D野唔好食....先來個蝦餅, 油係有小許油益味 , 都算, 蝦餅有蝦味, 但係粉架....大佬 , 我從來未食過蝦餅係咁差, 隔離檯都有叫, 我見到佢地個反應都係瞬間變臉....再來炒粉, 冇味....咖哩炒大蜆 , 先講個汁 , 真心難食到爆, 根本就係一個芡....糊仔咁 , 真心差到一個點, 夾起第一隻蜆, 肉呢....第2隻又冇....再搵下...得幾粒肉仔,  蜆好多, 肉好細, 仲要唔係CHI住個壳....好懷疑係後期加工, 最後都決定要退至於其他食物不提了, 只屬好一般....仲有, 其實泰國小店好小會加1服務費, 究竟點解要加1 ?

再來炒粉, 冇味....

至於其他食物不提了, 只屬好一般....

仲有, 其實泰國小店好小會加1服務費, 究竟點解要加1 ?
咖喱炒蜆
2018-06-23
$150 (Dinner)
  • 唔會再幫襯
2018-04-24 183 views
午市來吃,人不多。雞肉炒河:很好吃,好味,河粉比較肥大。辣豬肉炒河:lunch #3027一來到在找那有豬肉,本以為一片片肉,找了很久才知道係碎肉。。。很好味,想再吃!服務:有礼,但其中一女只懂泰文,甘。。。点解仲為人落order,雞同鴨講。
午市來吃,人不多。
雞肉炒河:很好吃,好味,河粉比較肥大。

辣豬肉炒河:lunch #3027

2018-03-14 170 views
懶得weekend 放假,就同男朋友去九龍城塭好野食🤩我哋本身冇諗住食泰國嘢,不過經過呢間好評都幾多嘅泰國餐廳就決定試吓佢啦😀我哋一坐低就嗌咗碟生蝦,好鮮甜,不過咪住,生蝦最緊要係個汁,呢間個醬汁又唔會好辣,啱啱好,唔似得出面有啲餐廳,個生蝦汁辣到物咁,食咗一兩只夠已經唔想食。食完我哋仲encore添之後個椰青,真係好正,因為好甜輪到個辣椒膏炒蜆,啲蜆都幾大隻,洗得幾乾淨,無沙。個辣汁有辣味得來都不是太辣最後嚟到香茅烤烏頭魚,其實我本來比較少食烤烏頭,通常食開明爐煮。不過男朋友說烤仲好味,就試下啦。本來以為烤會好熱氣,點知完全冇呢種感覺。條魚燒得啱啱好唔會老,點埋個汁就prefect 啦!其實個烤魚皮都好食架,大家可以試下我哋食得好開心呀,下次會再黎的
懶得weekend 放假,就同男朋友去九龍城塭好野食🤩

之後個椰青,真係好正,因為好甜

我哋食得好開心呀,下次會再黎的

香茅烤烏頭
$250 (Dinner)
香茅烤烏頭
  • 生蝦
2018-03-08 190 views
朋友玉器店新舖開張,去捧場之餘相約飯局。上網見到零負評泰菜決定一試,位於將來地鐵出口隔離,視線完全被地盆阻擋,唔係開住地圖都差啲搵唔到,餐廳零音樂感覺寧靜,食客都自律地輕聲說話生蝦刺身($98/7隻)鮮蝦大隻厚肉﹑爽口彈牙﹑味道鮮甜,調味醬略為偏淡唔夠酸辣西施柚沙律($78)大蝦份量足,西施柚比葡萄柚少咗啲水份,但味道清甜唔會酸炸蝦餅包皮蛋($88)表面炸到金黃鬆脆,直頭好似薯片咁脆,蝦膠緊緊包皮蛋,而蛋黃仍然保持軟心效果脆肉炒椰菜苗($78)椰菜苗唔係波波球狀,脆肉唔夠脆,炒出嚟唔夠鑊氣,好彩係個椰菜心唔會苦滿$300可以選擇一款指定小菜,我地揀咗明爐烏頭魚,酸酸辣辣幾醒胃,檸檬浸耐咗成個湯都變苦,搞到條魚唔食得,嘥晒椰青($36)同椰青沙冰($38)都只係差2蚊,沙冰打得夠滑,兩款都清甜解渴
朋友玉器店新舖開張,去捧場之餘相約飯局。

2018-01-23 191 views
選擇食泰國菜,就搵搵九龍城,但九龍城泰國菜真係超多選擇,睇openrice見呢間竟然無嬲嬲樣,咁就決定試試,果然無揀錯,真係好味道,一定會再嚟食,食物絕對唔馬虎,正😋😋
2018-01-14
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
Celebration
Birthday
鹹魚炒介蘭
蝦餅包皮蛋
燒烏頭魚
咖哩炒肉蟹
蒜蓉包
2018-01-21 153 views
又到一星期工作的最後一天,是時候跟同事少少放鬆一下!其實我們已經光顧這間餐廳無數次, 但一直拖到現在才正式為它寫一篇食評。這間餐廳餐牌上提供三十多個午餐選擇,價錢大約$40-$50左右(可惜沒有拍下餐牌),跟同區的餐廳差不多,而且更重要的是能容納我們一大班人光顧!店內的環境整體算不錯,光線充足而且座位之間不會很擠迫。接下來就要正式介紹這次點的食物,大家都很願意讓我拍照,,反倒是我忘記拍下自己點的食物!(到底是有多餓?) 總括來說評價正面,我們更戲稱這間餐廳已變成了我們的泰泰國食堂‧

豬頸肉撈公仔麵

2018-01-19
豬頸肉撈公仔麵
  • 冬陰功湯粉
2017-12-08 2963 views
住喺呢頭附近,梗係會定時定候過嚟九龍城買狗仔野益下我隻衰狗,今日收工就約咗男人過嚟九龍城拍拖買下狗仔野,俾我哋撞到呢一間泰國菜,九龍城竟然仲有泰國菜餐廳我地未試過?一於同男人入去試吓先餐廳面積唔算好大,但係裝修清新舒服,有自己嘅風格,坐落都幾舒服。而且枱同枱之間唔算好貼,講嘢唔會比隔離枱聽到晒,都尚算有私隱度鹹魚炒芥蘭鹹魚分量唔算好多,但係食落鹹魚味好重,芥蘭有揀過,咬落無一口都係渣,而且芥蘭爽脆可口,尚算出色炭燒豬頸肉呢度嘅豬頸肉切得比較薄,但可幸嘅係佢呢度嘅豬頸肉炭香味10分重,而且燒得唔會太乾身,咬落仍然有肉汁,唔錯泰式鳳爪沙律鳳爪份量超級多,最少都有10幾隻,男人唔食,我一個食晒真係食飽到想嘔,辣度夠,沙律菜亦都10分新鮮,但對我而言,酸味未夠芝士炸蝦球呢粒蝦球分量十足,仲大粒過乒乓波,一咬落去爆曬芝士,嗰隻芝士仲要係拉絲果隻Tim , 10分邪惡,蝦球亦都爽口彈牙,好食我呢啲飯怪,梗係要配碗白飯先叫完美啦,見到佢有油飯嗌,真係好想食,但因為年紀真係唔係青春少艾,唔敢咁過份,都係乖乖地食碗白飯算啦

鹹魚炒芥蘭

炭燒豬頸肉

泰式鳳爪沙律

芝士炸蝦球

$170 (Dinner)
2017-11-27 1835 views
<九龍城泰菜好選擇>😆#fafafoodblog九龍城九龍城甘多好味泰菜😃 老字號嗰d食過好多次 今次試下新野 呢間鱷魚泰國餐廳 環境雖小但食物味道唔錯😃🍴青咖喱 雞🐥 配薄餅🍕泰式青咖喱 雞肉嫩滑 應該係雞脾肉黎🐥 咖喱汁好香濃 甜味多但唔太辣 入面有香草辣椒🌶 仲有泰式圓形嗰款茄子 好味😆 加上香脆既泰式薄餅 充滿油香 點埋咖喱汁更入味😆🍴泰式炸炸蝦餅炸魚餅🦐🐟蝦餅魚餅炸得熱辣辣🔥 蝦餅好香脆。入面蝦肉彈牙 魚餅 好夠香草味 魚肉煙靭😆 點埋甜酸醬仲正 😃🍴冬蔭公海鮮湯🍲冬蔭公海鮮湯🌶 入面落足料 酸辣味濃 帶有少少椰子香既甜味 🍲 入面有香草 磨菇 蕃茄 🍅等等夠哂惹味🍴脆肉炒介蘭🌿🐷用炸過既咸豬肉同芥蘭一齊炒 豬肉味濃而又咬口 咸味滲入有鑊氣既芥蘭 好match 😆Score 平均分 <7.8/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~Addres
<九龍城泰菜好選擇>😆#fafafoodblog九龍城

Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
Address地址
#鱷魚泰國餐廳
#九龍城南角度16 號地下
~~~~~~~~~~~~~
#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog九龍城
=====================
2017-11-27
$200 (Dinner)
細細個就係附近讀書,所以對九龍城特別有感情成日周圍食泰菜,但最鍾意都係係九龍城食~今日放工約埋d舊朋友黎九龍城回味下,周圍逛,見個門口有隻鱷魚🐊,好似幾得意,就揀左呢間小店試下。一行五人,可以盡情叫野食呀~食泰菜,生蝦刺身係必食嘅!嘩~好新鮮,爽甜呀!配埋個sauce,好味到我要連啪2隻。再黎個馬拉盞炒椰菜苗~既唔油膩又幾好味!生菜包又係我食泰菜必叫~同行朋友話少食,於是我就叫黎大家試下。個肉碎炒到剛剛好,微辣~朋友話好想食炒蜆,大家就揀左個辣椒膏炒蜆。話事話,我平時都少食呢個菜。真心唔太辣之餘,係好惹味咼!D蜆好甜~再黎個蛋網蝦金邊~掂呀!佢d櫻花蝦幾香口,個金邊炒得剛剛熟,唔油膩。其實食到呢到,我地已經開始飽~難得一聚,梗係食得開懷D啦!小食拼盤- 炸蝦餅、香葉雞、炸春卷、炸雞塊&炸魚餅特別推介炸春卷!素春卷黎架~仲有個酸辣無骨鳳爪~少少辣~爽口入味!D車厘茄都好正~三五知己飯聚,食飽飽,好滿足!
細細個就係附近讀書,所以對九龍城特別有感情

成日周圍食泰菜,但最鍾意都係係九龍城食~

一行五人,可以盡情叫野食呀~
食泰菜,生蝦刺身係必食嘅!
嘩~好新鮮,爽甜呀!配埋個sauce,好味到我要連啪2隻。

再黎個馬拉盞炒椰菜苗~既唔油膩又幾好味!

真心唔太辣之餘,係好惹味咼!D蜆好甜~

再黎個蛋網蝦金邊~
掂呀!佢d櫻花蝦幾香口,個金邊炒得剛剛熟,唔油膩。

其實食到呢到,我地已經開始飽~
難得一聚,梗係食得開懷D啦!
小食拼盤- 炸蝦餅、香葉雞、炸春卷、炸雞塊&炸魚餅
特別推介炸春卷!素春卷黎架~

仲有個酸辣無骨鳳爪~
少少辣~爽口入味!D車厘茄都好正~

三五知己飯聚,食飽飽,好滿足!
2017-11-14
$137 (Dinner)
2017-11-15 140 views
今次同同事路經九龍城又想食泰菜,於是決定試前野一行四人黎到南角道呢間泰菜食好西環境方面:呢間係一間小店黎,店內裝潢都好光鮮環境十分乾淨,同朋友黎坐低傾下計都幾唔錯!食物方面:生蝦入口亦好爽脆,食落絕前唔「漿」口證明生蝦好新鮮,推介呀呢個炒蜆超級正,同行所有同事都一致好評個辣椒醬真心香口,可以帶出蜆既鮮味必食呀肉碎落左九層塔,食落超級香口!呢碟都好高質,亦係必食呢碟拼盤真係驚為天人!超大碟!每件都好好食!如果要挑剔既話,只係覺得個葉包雞鞋口左少少,但個人認為可接受既!最黎大家都食唔哂呢碟😅
今次同同事路經九龍城又想食泰菜,於是決定試前野
一行四人黎到南角道呢間泰菜食好西

環境方面:
呢間係一間小店黎,店內裝潢都好光鮮
環境十分乾淨,同朋友黎坐低傾下計都幾唔錯!

食物方面:

生蝦刺身

生蝦入口亦好爽脆,食落絕前唔「漿」口
證明生蝦好新鮮,推介呀

辣椒膏炒蜆🌶️

呢個炒蜆超級正,同行所有同事都一致好評
個辣椒醬真心香口,可以帶出蜆既鮮味
必食呀

豬肉生菜包

肉碎落左九層塔,食落超級香口!
呢碟都好高質,亦係必食

泰式小食拼盤

呢碟拼盤真係驚為天人!
超大碟!每件都好好食!
最黎大家都食唔哂呢碟😅
泰式小食拼盤
蛋網炒金邊粉
1K
2017-11-14 1493 views
好耐都冇去過九龍城食野,週日晚去到附近打過邊爐,一路行都見到好多泰國菜館,抽起條根又想食泰菜,於是隔日就同幾個朋友再黎九龍城呢邊。鱷魚泰國餐廳就喺南角道,平日晚上黎到,客人非常多,加上餐廳位置唔多,好在剛好有客人結賬,我地先有位坐,不用等。相對隔離嘅泰國菜,呢間相對比較小店形式,裝潢簡單,燈光充足,乾淨企理餐牌供應小食、湯品、沙律、海鮮、咖喱、飯麵、沙冰等,定價合理。晚市亦有不少套餐,選擇富彈性,2至7人定價$298-$698,價錢相宜,但我地冇留意到,所以最終單點,其實點套餐應該會再抵啲。一行四人點到一枱都係,人均不到二百蚊,本來不抱期望黎,結果意料之外,整體都覺得唔錯不過留意,呢度上菜速度都幾快,如果怕食唔切會放涼,建議幾樣幾樣咁點,又唔洗食得咁趕。炸蝦餅 $68蝦餅上枱都幾靚仔,一共四件,分成兩半,炸漿唔厚,新鮮炸起,熱辣辣。蝦肉都絃幾彈牙,雖然冇乜蝦味,不過價錢都幾平。冬蔭公湯 $78/小冬蔭公湯味道唔錯,幾足料,裡面有兩隻大蝦、菇菌,湯底唔會太油膩,而且酸辣度適中,味精感唔會太強,飲完都唔會話覺得好口渴。蝦肉彈牙,菇菌都好入味酸辣無骨鳳爪 $68無骨鳳爪份量都幾大份,但味道略

炸蝦餅 $68

冬蔭公湯 $78/小
蝦肉彈牙,菇菌都好入味

酸辣無骨鳳爪 $68
無骨鳳爪份量都幾大份,但味道略為失色,酸辣度不足,鳳爪淡而無味。

辣椒膏炒蜆 $98
炒蜆一向係我最愛,呢度嘅辣椒膏味道濃郁,辣勁十足,唔會太稀身,鐘意嘅可以沾上薄餅或者點蒜蓉包送汁都不錯。
蜆size都幾大隻,而且相對其他泰國菜館都多,唔會話淨係得啲殼,蜆肉肥厚飽滿,乾淨冇沙,配辣椒膏相當惹味。

噴靚咖喱 $68/豬肉
咖喱方面例牌有黃、紅、綠咖喱,仲有呢款比較少見嘅噴靚咖喱,比起黎會多一份椰汁味道,較為溫和,辣度唔高。
咖喱濃稠適中,我地揀左豬肉,豬肉份量都幾多,肉質唔會好韌,配咖喱都幾好食
而且食到裡面有花生嘅香氣,添加口感,我地都點左一份牛油薄餅去沾咖喱汁食

牛油薄餅 $32
薄餅唔會太厚粉。
噴靚咖喱、牛油薄餅

香葉肉碎炒飯 $68/牛
香葉肉碎炒飯有小驚喜,飯粒分明,唔會炒得太乾或者濕笠笠。加上牛肉碎,味道濃郁,香葉份量適中,唔會有怪味道。
香葉肉碎炒飯

馬拉盞炒椰菜苗 $78
椰菜苗係另一樣較為失色,同一般泰國菜食開嘅椰菜苗有少少唔同。菜葉比較大棵,而且冇椰菜苗嘅爽勁。
馬拉盞炒椰菜苗

椰汁沙冰 $38
椰汁沙冰

龍眼冰、青檸梳打、洛神花冰 $24
龍眼冰

青檸梳打

洛神花冰

呢度晚市9pm後,惠顧滿$200會送一款小菜(五選一),當晚見到餐牌上可以選嘅係青檸烏頭/飛天通菜/炸蝦餅/香茅雞翼/燒豬頸肉,都幾抵啊,如果係收工比較夜嘅日子,我地都會考慮直接9點先過黎,哈哈。

餐牌:

2017-11-13
Type of Meal
Dinner
香葉肉碎炒飯
椰汁沙冰
洛神花冰
2017-11-14 1124 views
有香港小曼谷之稱嘅九龍城當然有好多泰國菜聚集,個人黎講都間中去九龍城食泰國野,比起連鎖店,就傾向幫襯啲小店,有時去下街市樓上果檔泰菜,貪佢平平地。連鎖店通常出左名就價錢貴啲啦,又或者出品冇咁用心,而且服務水準都會相對下降,有時就寧願去小店好過。今日同幾個朋友黎左呢間鱷魚泰國餐廳,大家都係第一次來,網上評語都唔錯,冇抱住太大期望前來,反而覺得幾有驚喜大約八點鐘來到都差唔多爆棚,餐廳地方唔大,枱與枱間比較親密,呢個都係一般九龍城泰國菜特色,見怪不怪。我地四個就點左幾款食物,不過就冇點到套餐,臨走先見到有啊!你地黎到都要睇下套餐啱唔啱食。整體食物水準都唔錯呢蝦餅:每件都幾大件,食落都幾彈牙,新鮮熱辣辣,點都會好食辣椒膏炒蜆:蜆肉都幾大隻啊,超過十隻,100蚊唔洗都算係咁,因為食泰國菜嘅海鮮都唔會特別平。味道方面唔會太辣,而且幾香口,如果點蒜蓉包或者薄餅都會唔錯嘅。咖喱豬肉:我地猶疑緊到底揀紅、青定黃咖喱,因為都唔係好識分,最後問左店員意見,同埋見到餐牌上有個「噴靚咖喱」,個名好特別,店員話係加左椰漿。食落味道都唔錯,椰漿都帶出左咖喱嘅香氣,而且豬肉都唔肥,又幾嫩,咖喱唔會太辣,我地點左薄餅,

蝦餅:每件都幾大件,食落都幾彈牙,新鮮熱辣辣,點都會好食

咖喱豬肉:我地猶疑緊到底揀紅、青定黃咖喱,因為都唔係好識分,最後問左店員意見,同埋見到餐牌上有個「噴靚咖喱」,個名好特別,店員話係加左椰漿。食落味道都唔錯,椰漿都帶出左咖喱嘅香氣,而且豬肉都唔肥,又幾嫩,咖喱唔會太辣,我地點左薄餅,配啲咖喱汁,正

香葉牛肉炒飯:炒得唔錯,飯粒一粒粒,夠乾身,牛肉粒雖然係碎,但唔會係蓉果種,加上有香葉,好惹味,食落辣辣地。

酸辣鳳爪:酸辣度有待加強。
炒椰菜苗:菜比較老、大棵,同平時食開嘅椰菜苗有啲唔同。

冬蔭公湯:四個人點細份淺嚐,份量足夠,而且湯嘅味道唔錯。雖然唔係好辣,但入口味道都幾濃,裡面有蝦、有菇,都幾足料啊。

龍眼冰、洛神花冰、青檸梳打

椰青沙冰:原個椰青上,用上椰青水加果肉連冰打碎,飲落味道唔假,唔會話加左好多椰漿,甜度適中,幾好飲,夠解喝

整體而言,人均消費唔洗二百蚊,到最後埋單先發現有套餐,有二人/四人或者再多人套餐供應,價錢感覺比單點再平點,咁下次再來我地就知道喇,性價比高,唔怪得咁好生意啊,keep住到埋單都有客入
2017-11-13
$180 (Dinner)
2017-11-05 159 views
昨天去樂富掃墓,然後和家人步行到九龍城吃午餐。去九龍城就當然去吃泰國菜啦。我們大約一點半到埗,等了20-25分鐘。這家店挺經濟實惠又美味。星期日一家四口食四個午餐,加一個炸蝦餅包皮蛋再加一碟炒馬拉盞,盛惠$379,每人$95咋!去吃泰國菜不能不點Pad thai! 這店的泰式炒金邊粉跟豬頸肉撈金邊粉賣相雖不精美,但勝在大碟夾抵食!我和哥哥點了金邊粉,爸媽則點了飯。爸爸點的海南雞飯,另送冬瓜湯;雞是香滑的,但我略嫌油飯不夠香。媽媽點的是黃咖哩牛肉飯。黃咖哩一點也不辣,內有青椒、紅椒、洋蔥和煮得軟稔的牛肉,送飯一流。炒馬拉盞不過不失;最印象深刻的菜式是炸蝦餅包皮蛋。本身皮蛋的口感層次已經十分特別:核心呈軟心,外圍是啫喱口感。現在再加上外表香脆、內裡彈牙的蝦膠,配上開胃醒神的酸甜醬,整個味道和口感層次都非常豐富👍🏻👍🏻👍🏻

泰式炒金邊粉
豬頸肉撈金邊粉

海南雞飯
黃咖哩牛肉飯

炒馬拉盞

炸蝦餅包皮蛋
2017-10-29
Waiting Time
25 Minutes (Dine In)
$95 (Lunch)
泰式炒金邊粉
豬頸肉撈金邊粉
海南雞飯
黃咖哩牛肉飯
炒馬拉盞
炸蝦餅包皮蛋
2017-11-01 150 views
還記得第一次食的泰國菜就是九龍城黃珍珍,今日再來到九龍城,林林總總的泰國餐廳周街都是,真的不知哪間好,一於睇openrice選擇食評不錯的鱷魚泰國餐廳。蝦多士用麵包加蝦膠釀入原隻鮮蝦炸成,既彈牙又爽口,每件都成隻手掌咁大。雞翼炸得香口,但嫌醃得不夠味通菜炒得都不錯,菜新鮮夠嫩串燒就一般咖哩蜆好多咖哩汁,不想浪費,可以點薄餅及撈飯食一流。食滿$200餐廳會送一款指定小菜,我們選擇青檸辣椒烏頭魚,但汁又酸又辣呢,魚都不太新鮮。

泰式蝦多士
雞翼炸得香口,但嫌醃得不夠味
香茅雞翼

通菜炒得都不錯,菜新鮮夠嫩
飛天通菜

串燒就一般

咖哩蜆好多咖哩汁,不想浪費,可以點薄餅及撈飯食一流。
咖哩炒蜆
牛油薄餅
青檸辣椒烏頭
2017-10-31
$150 (Dinner)
泰式蝦多士
香茅雞翼