2019-01-03
尖沙咀亞士厘道有好多唔同嘅食肆,而且而家好多都係樓上舖,之前朋友食過推介一間"Amitie Kitchen",有質素、性價比高嘅餐廳,所以前兩日就放工去食晚餐,我哋星期四晚去都比較多人,所以最好訂定位。餐廳有set dinner或者單點選擇,款式都幾多,有意粉、burger、扒類、甜品等等,梗有啱口味。食set dinner比較抵,有餐湯、沙律、主菜、飲品,仲可以優惠價享受甜品。首先冇諗過餐包係可以咁好食,有牛角包、軟包同餅乾條,佢哋嘅包又軟熟又好味, 新鮮溫暖加埋 果占 同埋牛油,非常好味。餐湯係蕃茄濃湯,濃沃嘅番茄味加埋忌廉,口感又滑又好飲,一人份量唔多唔少剛剛好。大蝦甜橙茴香沙律,份量絕對唔少非一般set dinner嘅沙律份量,兩隻大蝦爽口彈牙,加埋甜橙同新鮮嘅沙律菜,感覺清新健康。主菜係炸蠔二重奏意大利麵, 三大隻炸蠔外脆內軟,外面炸得非常香脆,而裏面仲保持juicy;第二重奏 係醬汁,用蠔打出醬汁濃郁好味 撈埋意粉口感非常好。另外單點咗煙肉大菇芝士牛漢堡 配炸薯條,煙肉非常厚,可以用火腿嚟形容,而牛漢堡又厚又juicy,再加上炸薯條粗幼適中,非常香脆,絕對高水準。最後跟餐仲
最後跟餐仲加點左朱古力心太軟配雲呢拿雪糕,無論賣相同埋味道都一流,絕對推薦加點甜品。
呢間餐廳睇落平平無奇,但食物嘅質素比想像中好好多,性價比非常高。