2015-05-03 692 views
同女友食完板燒雞扒包之後, 係九龍灣踩多陣單車, 咁就到晚飯時間啦!原來諗住去 mega box 食, 最後決定係德福食飯。黎呢間其實都實都係我既決定!勞動節呢日, 等都唔使等咁就有侍應帶我地入去, 環境舒適, 顏色格調亦都柔和舒服! 咁我地叫左三樣野, 有菠菜雞絲沙律(日式胡麻醬), 我就係板燒雞扒咖哩飯, 女友就人氣白熊豚肉球咖哩奄列蛋飯。食物好快就到, 3分鐘都唔使。沙律果啲菠菜就係生既, 我地攪混啲汁, 菜同雞絲, 仲有係面頭就唔知係咩, 脆脆地。菠菜好新鮮, 醬汁亦都好好味, 食落去其實係幾開胃既!咁我個飯亦都好正, 雖然份量唔算多, 其實都夠飽了。個咖哩汁唔辣, 酸酸甜甜, 入面仲有啲豬肉同埋紅蘿蔔, 雞扒當然走皮啦, 雖然偏油膩, 尚可接受!女友果個佢食唔哂, 我食左啲。咁同我呢個有少少分別, 咖哩汁就清淡少少, 豬肉就易入口, 整體都唔錯!

雪糕餐牌
菠菜雞絲沙律(日式胡麻醬)
人氣白熊豚肉球咖哩奄列蛋飯
板燒雞扒咖哩飯
2015-05-01
$100 (Dinner)
菠菜雞絲沙律(日式胡麻醬)
人氣白熊豚肉球咖哩奄列蛋飯
板燒雞扒咖哩飯