2018-10-09 434 views
同事話有雜誌介紹呢間餐廳好想試,最近本小姐大食左, 需要大大分嘅午餐,於是要去會一會佢。正中午時候,有一半坐滿,其實位置大約20位,坐得還可以,坐我地隔離係兩位日本人,突然覺得係俾呢間餐廳一個肯定。我地睇下有menu 有咩食,豬都可以選擇sirloin, rib eye 或 tenderloin.. 好好笑呀~ 都係第一次見。選擇困難症一路都無好過,咖哩吉豬定滑蛋吉豬? sirloin定rib eye定tenderloin? 哈哈,最後叫左咖哩sirloin 同滑蛋tenderloin share. 先黎miso soup 同棷菜同一小球薯容。個湯好香豆味, 唔會死鹹,仲有湯底裏面有一片片好薄嘅蘿蔔, 帶返出個甜味 中和咗個麵豉湯嘅鹹味 好耐未飲個 高質素嘅麵豉湯。 椰菜新鮮 佢有芝麻汁或者醋 多少就隨自己個人喜好加。主角出場, 隻碟好有家的味道呀 哎呀 呢個唔係重點 吉豬炸得好乾身 炸粉唔太厚身 非常之 脆口 一啲油利感覺都沒有 豬扒結實得嚟 唔會硬掘掘 豬扒仲好有豬肉味添 個咖哩帶啲微辣 可以接受。由於佢落錯單 以為我哋 兩個都係點咗 咖哩吉豬 所以個滑蛋吉豬等我哋食咗個 咖哩吉豬

由於佢落錯單 以為我哋 兩個都係點咗 咖哩吉豬 所以個滑蛋吉豬等我哋食咗個 咖哩吉豬之後先嚟 可能已經差唔多飽啦 唔記得咗影個滑蛋豬 其實佢個賣相都好好㗎 但係滑蛋偏鹹 呢個吉豬就比下去啦。

不過呢一個都未贏到到我心目中最鍾意嘅咖哩吉豬, 不過就喺石板街旁邊 好方便 同埋如果下一次 同朋友嚟可能淨係會嗌一個飯 然後嗌其他嘢食試下 因為個飯實在太大喇。

2018-10-09
$200 (Lunch)