2019-05-15 2370 views
呢排中意食韓式飯捲做晚餐,成日去尖沙咀,家姐話係尖沙咀食到唔知食乜,問佢有無去過亞士厘道食野?咁多野食點會唔知食乜,結果果然係答我無,咁我今日就帶佢去食之前我係openrice已經一早bookmark左既隱世法國餐廳啦!中午2點先去到,好在仲未落場,以前應該會無乜人,點知都好full下,竟然大廈入面要上8樓既餐廳都可以咁多人,應該都真係幾唔錯先會咁樣!我叫左個午市套餐,辣西西里汁火腿呑拿魚米型粉,米型粉無哂,轉左扁意粉!唔會太辣,好惹味,配料好多,啱哂我!套餐仲配有餐湯,是日餐湯係蕃茄忌廉湯,好香濃,好好味!家姐叫左個香煎法國鴨肝多士配車厘子醬多士好香脆,中間仲有個沙律配黑醋汁中和下你口腔個味道無咁膩,鴨肝好好食,酸酸甜甜既車厘子醬同佢好夾!仲嗌左個法式香草牛油焗田螺田螺肉大多汁,底下既薯蓉係無敵!好香好滑!田螺既汁流左落去之後係好食到成盆食哂都得!一流呀!家姐叫左杯熱榛子咖啡,好飲,個杯好靚!可以擺埋支匙羹係杯身度,好特別!我杯熱情果梳打唔會太甜,好味道!下次帶老公來試下佢地既晚餐先!佢實中意!

套餐仲配有餐湯,是日餐湯係蕃茄忌廉湯,好香濃,好好味!

家姐叫左個香煎法國鴨肝多士配車厘子醬

仲嗌左個法式香草牛油焗田螺

我杯熱情果梳打唔會太甜,好味道!
下次帶老公來試下佢地既晚餐先!佢實中意!
$208 (Lunch)