講起打邊爐,我唔鍾意食任食火鍋,因為食物種類雖然選擇好多,但係質素往往十分之差,食之無味,棄之惋惜。今次又比我搵到好嘅火鍋推介,今次就嚟到尖沙咀。-呢度嘅火鍋湯底選擇非常之多,有成十幾款,例如係上品海鮮鍋、清湯牛腩鍋、雜菌花甲鮮雞鍋等等,而今次我就試吓佢嘅番茄薯仔鹹豬骨湯鍋。-湯底一上到黎已經十分吸引,因為賣相同埋香味都非常之好。用咗大量新鮮蕃茄、薯仔仲有好多鹹豬骨烹調而成,淺嘗湯頭一啖,茄味極之濃郁,鹹豬骨令湯頭鮮味十足,令人胃口大開。我覺得打邊爐火鍋配料固然重要,但係如果湯底做得出色,簡直係令成餐錦上添花。-本地手切肥牛,淨係睇賣相都知道脂肪分布十分平均,同急凍牛完全冇得比。牛味十分濃厚,肉質鮮嫩有彈性,都算幾有驚喜喎!-另外我亦都好推介佢嘅響鈴,呢度嘅響鈴係即叫即炸,所以同平時嘅比較起來真係好食好多,食落會仲保留着好香脆嘅感覺,吸埋湯頭嘅精華,誠意推介。-另外仲有好多配料都做得唔錯,例如係即叫即包嘅牛肉燒賣、黑松露帶子餃子、即炸魚片頭等等,整體用料新鮮,水準好高,而且價錢唔貴,性價比幾高嫁。