2014-11-15
幾個外國朋友黎香港既公司做幾日野, 咁我地就約出黎Happy Hour~ 本身有幾間我比較常去既HH bar, 我個人比較煩, 唔鐘意人多, 唔鐘意太嘈, 又唔鐘意被"略"水。 所以, 就算去lkf, tst 飲野, 我都有幾間prefer既地方~今次, 無意中發現到呢個地方, 係灣仔碼頭附近餐廳區, 每日都好多人黎HH。佢係銅鑼灣同灣仔既中間~ 係大廈既中間有一個好寬敞既地方~ 吹住風既半open area, 真係幾舒服~幾間餐廳中, 呢間比較reasonable, $45 一杯selected draft beer, 而food menu 呢~我地叫左1) bacon & cheese fries $85每當見到bacon & cheese,我地呢d係外國食慣左既,都係口水流, 好響往可以搵到個一種特別既味道。 我呢個朋友, 黎左香港只係幾星期, 已經好掛念chips 既美味~ d fries 好脆口, 好好食, bacon 整到都好脆, 而d cheese, 可以再多少少 keke~ I know, 當講到cheese on fries, 大家都會講"more, more,
1) bacon & cheese fries $85
每當見到bacon & cheese,我地呢d係外國食慣左既,都係口水流, 好響往可以搵到個一種特別既味道。 我呢個朋友, 黎左香港只係幾星期, 已經好掛念chips 既美味~ d fries 好脆口, 好好食, bacon 整到都好脆, 而d cheese, 可以再多少少 keke~ I know, 當講到cheese on fries, 大家都會講"more, more, more" 嘻嘻~
2) pepperoni, sausages, mushroom, tomato & olives pizza $120
呢個pizza 都真係幾suprizing, why? 佢係一個方形既pizza, 唔係圓既, cut到岩岩好, 幾啖就一塊, 而味道真係好好!! well~ 都係推介。 最好笑, 佢都幾大, 食極都仲大有咁~
3) 6" iches chicken quesadilla $108
quesadilla, 一向我都唔係太識欣賞, 因為佢好易整, 我以前廢事煮野食時就會整~所以出到食飯...我就當常唔會叫佢個個。 呢個quesadilla, 一般~ 冇咩特別..keke 可能因此我自己既問題,,,,
總括黎講, 朋友好鐘意呢到, 好suprize城市中有一個被大廈包圍住, 又唔多人, 唔嘈, 而且非常reasonable既地方。大家開心, 我就當時放心啦~ 我會再番黎hh架~ hehe