2020-10-12
好耐都無出去食過午餐了, 睇MENU已經可以揀三款想食,想食湯類, 又想食熱石鍋類,不過己經知道大約咩味道,最後好彩佢今次個石鍋類無牛肉 (好似每幾個月轉一次), 所以我就揀咗牛肋拌飯,咁我就無叫湯,本身湯係南瓜,我就揀咗紅菜頭沙律,唻到個沙律幾靚仔,心諗好在無飲湯,本來估到紅菜頭大約咩味但一食落去E咁泡菜嘅,咁估到佢似係用泡菜方法去醃,而且有嫩口嘅羽衣甘藍,黃椒等而個以為係千島醬居然係有點介辣味,感覺都幾出奇,但係係好食嘅。同事叫咗口水雞石鍋飯,我試咗粒口水雞味道甜甜地,哈哈麻麻地,Burger 個賣相都好好,薯條好脆又唔會硬身,咁我嘅牛肋飯送上唻賣相比我想像好唔同,心諗正呀有新嘗試嘅感覺。一口試咗啖飯,入口非常豐富有豆、韓國紫菜、流心蛋、羽衣甘藍……飯嘅汁係酸酸地好開胃,初頭都諗住會唔會唔飽,原來係非常飽o架,個牛肋都整得好Juicy又唔會有肥膩感,呢個飯係好有誠意又好食推薦!!!餐可以揀飲品或甜品,我要咗甜品Tiramisu,呢個就麻麻地好食都幾甜又無咩Tiramisu應有嘅味。