2018-11-19 1145 views
麵!麵!麵!又係食麵又係食依碗麵。不過今次去左另外一間,又試下佢碗麵有幾麵先。又係收工嘅時候,又係天都黑哂,食佢無咩原因,就係因為佢近我,就在我落車的附近,對於無咩要求好又一餐晤好又一餐嘅我黎講,就腳就係最重要原因,今次就黎試下位於元朗西巴士總站附近嘅新東記潮洲粉麵專家。叫得專家,唔通真係專業啲?睇下餐牌,大路粉麵價錢,一般粉麵店有嘅佢都有,無嘅佢亦都無。佢主打手打魚蛋,不過我依個普通人當然無叫,點了自己最愛嘅牛腩河,好食嘅百碗不厭,唔好食嘅半碗都厭多。河粉嫩滑,牛腩有咬口沒有渣,湯低中規中矩,整體還算可以。加多份炸魚皮,香口爽脆,咁落湯底又另外一種食法。42蚊沒飲品,價錢亦都係中規中矩。

河粉嫩滑,牛腩有咬口沒有渣,湯低中規中矩,整體還算可以。
加多份炸魚皮,香口爽脆,咁落湯底又另外一種食法。
42蚊沒飲品,價錢亦都係中規中矩。
  • 魚旦
  • 炸魚皮