2021-08-07 176 views
疫情關係,舊年WFH差不多有半年,多咗時間睇午間電視節目,成日見到Ricky師傅好用心咁煮好多好美味食物,但知佢一向係高級西廚,我D一介草民又點會去。點知最近有個飲食節目,就係去咗佢間餐廳,原來祥仔師傅轉咗style,做番本土少少,價錢多D人可接受高級快餐,所以決定去試節目中介紹應該係佢最得意菜式之一,脆脆豬扒飯同兩日兩夜羅宋湯。先睇menulunch menu專屬信用咭優惠menutea menu其實都係因為信用咭做推廣,所以一定係叫$148快餐點解叫快餐,因為落order後唔駛幾分鐘,個羅宋湯就到,真係快過快餐店,不過。。。叫得做兩日兩夜,咁不奇然幻想佢會係好杰好濃沃蕃茄湯底,點知潷一羹來試,超失望,稀lei lei,估計可能噚晚唔記得睇火太杰唔夠賣,溝咗水(利申純粹亂翕),好淡。湯都未飲完,主菜就到,豬扒同飯分碟上,好處係唔怕浸淋塊豬扒,切開睇下先都幾淋身又好厚肉,但一切就皮肉分開,同張廣告相差咁遠,又少咗D蔥花响面,算啦,因為。。。最重要一樣,明明呢度寫住係“炒飯”,但點解我呢碟係白飯黎?個廣告嚴重誤導另一主菜Carbonara,見到得隻碟大,仲諗住份量咁少架,不過食落芝士白汁

lunch menu

專屬信用咭優惠menu

tea menu

其實都係因為信用咭做推廣,所以一定係叫$148快餐

兩日兩夜羅宋湯

純粹亂翕),好淡。
脆脆豬扒飯

脆脆豬扒

煙肉長通粉溫泉蛋

另一主菜Carbonara,見到得隻碟大,仲諗住份量咁少架,不過食落芝士白汁好重手,個汁好足料,加埋隻溫泉蛋,食完成碟真係好飽好漏。
蘋果金寶

最後店員話今日冇泡芙,轉跟蘋果金寶,一送到個賣相已經好吸引,呢個係凍食,個皮好香好酥脆,蘋果餡甜甜地,配粒士多啤梨中和番D甜,估唔到呢個最有驚喜,就算好飽都要食晒唔好嘥,呢個真係舐舐脷

題外話:去到企咗係店門前,只見門口兩位店員不停傾計,雖然都係傾緊工事,但有幾位客人企正店前係咪需要比D反應問下有咩事呢?呢D唔係服務性行業應有態度咩?有客企係度成分鐘唔通可以只係望你地傾咩工事?

2021-07-13
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$160 (Lunch)
Dining Offer
Credit Card Offers