2022-11-14 172 views
見天氣涼涼地想打邊爐,即刻search下邊度好食咁啱佐敦呢間舖頭個名就叫打邊爐一定好正宗於是就試下。入到嚟服務態度好好,仲有一大盤熱水幫埋我哋清洗餐具。見佢有好多款湯底,但係醉雞鍋好似最吸引, 於是就叫咗呢個。一上菜好大陣酒味,雞肉都非常嫩滑。聞到都流曬口水 一開始梗係嗌d餃同丸食下先啦嗌左呢度招牌 帶子蝦餃;一食就知係新鮮帶子同蝦就知係新鮮帶子同蝦。芫茜皮蛋餃;食完浸芫茜味留喺個口度散唔到,超正! 梅菜豬肉丸好似食緊梅菜蒸肉餅咁,細細粒啱啱好。 仲有墨魚丸都非常鮮美又彈牙除此之外呢度個阿姐仲推介我哋食個風沙粟米,類似避風塘特色嘅粟米第一次食估唔到效果咁好。安格斯牛肉: 一食即係本地新鮮手切,肉味濃又夠嫩滑。 最後唔係好夠飽再嗌咗芝士腸同埋廣島蠔。隻蠔有我一半手掌咁大。啱曬男士食夠補! 再加埋個雜菜拼盤為今晚晚餐劃上完美句號如果大家想打邊爐我強烈建議大家黎打邊爐!
芫茜皮蛋餃;食完浸芫茜味留喺個口度散唔到,超正!
安格斯牛肉: 一食即係本地新鮮手切,肉味濃又夠嫩滑。
如果大家想打邊爐我強烈建議大家黎打邊爐!