Duet Cuts & Cups📍紅磡黃埔天地百寶坊(第3期)地下G28號舖━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━第一次見餐廳門口位係幾張檯for食飯 入面就剪緊頭髮🤣 唔知呢個係理髮店入面嘅餐廳質素如何呢嗰日平日夜晚到 係冇客嘅 都嚇咗一嚇 跟住最後就覺得 係有道理嘅🤫━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🍝 壽喜燒牛肉寬麵 $128 ▶︎ 牛肉炒寬意粉 上面有蛋黃同木魚絲點綴▶︎ 意粉整得好濕😢 因為湯太多同太稀所以唔掛汁 而且有點太淋 口感一般▶︎ 調味正常發揮 有少少偏淡同太甜 的確有啲有壽喜燒的感覺 ▶︎ 不過上邊嘅蛋黃有啲腥同冇乜蛋味🥹 牛肉就分量ok口感都ok好味指數:●●◐○○━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🥖 牛油果煙三文魚酸種麵包配自家醃製洋蔥 $98▶︎ 酸種麵包上面有牛油果蓉同煙三文魚 旁邊有漬洋蔥▶︎ 酸種麵包酸味唔太出 有嚼口但係邊位非常之硬 口感都偏乾▶︎ 牛油果蓉係行清新風 嗰陣牛油果味唔係好濃 我個人就覺得唔錯 不過牛油果控可能比較失望 煙三文魚就不過不失▶︎ 隔離嘅醃洋蔥真心好酸😂好味指數:●●●◯◯━━━
Duet Cuts & Cups

▶︎ 隔離嘅醃洋蔥真心好酸😂
好味指數:●●●◯◯
牛油果煙三文魚酸種麵包配自家醃製洋蔥

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
🧇 忌廉芝士配自家製糖漬士多啤梨玫瑰窩夫 $98 (圖5-6)
▶︎ 兩舊窩夫 上面有新鮮同糖漬嘅士多啤梨 仲有cream cheese 同黑糖
▶︎ 估唔到甜品唔係自動後上 所以去嗰陣記得要同佢講 我地食嗰陣已經淋曬凍曬 窩夫質感suppose係外脆內軟 不過因為凍咗所以淋得滯 有啲浸住黑糖嘅位置仲變得好水😫
▶︎ 配上嘅cream cheese 淡淡鹹香 老實講味道同口感上都唔係好夾 黑糖就加咗甜味 整體甜度唔高
▶︎ 不過糖漬草莓幾好味 螞蟻人一定鐘意🫢
好味指數:●●◐◯◯
忌廉芝士配自家製糖漬士多啤梨玫瑰窩夫

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
到訪日期: 9月頭 (晚餐)
快樂指數😋: ⑤⑨/①⓪⓪
性價比: 🌕🌕🌗🌑🌑