2017-02-07 2190 views
天悅價錢十年如一日,食咁多次都無加價既!夜晚諗唔到食乜,又去左食天悅啦~我地去左美樂𠴱間,搭輕鐵都係搭到美樂就可以了。再一次叫蕃茄薯仔湯底,點解?佢個湯底堅係有蕃茄味架,而且如果無味既話可以再散叫d蕃茄薯仔煲返佢,簡直係無限loop呀!好啦 坐低梗係叫左配料先啦!吸收左上次教訓,今次老公一枝箭出去攞左魚皮餃同雲吞先,雲吞好多餡,爆餡,蝦肉好大隻!鯇魚片厚厚地,要煮耐d先食,如果唔係會凍呀!海蝦Size中等,蝦肉唔覺有雪藏味,尚算滑。講講佢d午餐肉,其實午餐肉打邊爐真係幾正,但佢d午餐肉,唔知叫有心思定點?煎過的,仲過左火位,因爲好燶,陣聞唔係咁好聞。肥牛唔好期望咁多,因為肥肉好多,叫一碟就好了,雞件反而要讚下!超大件呀,仲要唔係得骨,肉都大大件,熟左之後雞肉係嫩滑架,是不錯的選擇!