2017-06-19 243 views
囍鍋係我第一次試嘅蒸氣火鍋,佢真係帶比我好多驚喜,以前一路覺得海鮮火鍋只係一個噱頭,試過先知點解大家都追捧今晚我哋又再嚟食囍鍋,叫咗個自選套餐!其實自選套餐又抵食又多嘢食佢嘅蒸蓋好有特色,仲有啲前菜小食俾我哋食住先!一定係知道我哋肚餓啦,哈哈蟲草花蒸滑雞,感覺上真係好補!同埋佢精嘅時候有少少蟲草花嘅味滲左雞入面,食落有少少蟲草花味但又唔會好難接受呢個牛肉令我最意想不到,估唔到蒸牛肉可以咁滑咁好食蒜蓉粉絲蒸帶子就咁聽個名都已經不能抗拒蒜香雞翼,佢有少少炸左雞翼嘅表皮,食落脆口得來唔會好油膩黑松露金箔蒸龍蝦,我已經諗唔到更加奢侈嘅餸啊南瓜排骨粥,因為所有海鮮嘅汁都的晒落去呢個粥度,加埋本身南瓜同排骨嘅鮮味,成個祝真係好味到我不能夠形容比你聽如果你去食嘅話記得叫個粥你會知我冇介紹錯

今晚我哋又再嚟食囍鍋,叫咗個自選套餐!
其實自選套餐又抵食又多嘢食

呢個牛肉令我最意想不到,估唔到蒸牛肉可以咁滑咁好食

蒜蓉粉絲蒸帶子
就咁聽個名都已經不能抗拒

蒜香雞翼,佢有少少炸左雞翼嘅表皮,食落脆口得來唔會好油膩

黑松露金箔蒸龍蝦,我已經諗唔到更加奢侈嘅餸啊

如果你去食嘅話記得叫個粥
你會知我冇介紹錯