2022-09-28
去完附近嘅五萬尺大超市后,google 下附近有冇啲好嘢食,咁啱嗰日又係green day,就睇到呢間 —- 游本身係「港島盲」,難得大鄉里出城日,一於試吓呢間貴價新派素食。去到門口以為無開,只係得一條向下走既樓梯,真係猶疑左一陣係咪有另一個入口😂膽粗粗拉咗隻門,原來真係要落樓梯入去店舖內有一個角落放咗七彩大波波,十分有趣。好嘞入正題,叫野食2口子點左吞拿魚他他、芝士漢堡餐同西班牙鴨肉焗飯吞拿魚他他配法包,經理話法包唔夠可以再加估唔到素菜可以用呢個方法呈現出來,吞拿魚用豆蓉制成,配埋芝士同牛油果組合而成既他他,味道很夾芝士漢堡加配番薯條,味道同坊間嘅素漢堡差唔多,不過不失。炸番薯條有驚喜,新鮮熱辣,值得要試鴨肉焗飯真係估你唔到,上枱時賣相已經好看,一試焗飯時居然有鴨香味,又唔會好油膩,果然網友一致推介呢餐帶俾試素食既我一個新觀點,素食可以好驚喜
2口子點左吞拿魚他他、芝士漢堡餐同西班牙鴨肉焗飯
呢餐帶俾試素食既我一個新觀點,素食可以好驚喜