2024-08-21
呢間阿根廷餐廳環境舒適,燈光柔和。一開始我哋點咗Melted Provolone Cheese,佢跟法包,但之前我見佢係配第二啲麵包,唔知佢點分既呢?不過都好食既,芝士溶得啱啱好,配埋香脆嘅法包,唔錯,同埋佢既芝士係多過法包,鍾意芝士既朋友啱晒。評分:👍🏻👍🏻👍🏻/5跟住我哋試咗Hokkaido Scallop Crudo,呢個北海道帶子原來係冷盤。帶子鮮甜,配埋少少酸甜嘅醬汁,感覺好清爽。評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5沙律方面,我哋唔想成日凱撒沙律,所以叫咗Mix lettuces, Tomatoes and red onions,沙律簡單但係材料新鮮。生菜爽口,番茄酸甜,紅洋蔥仲帶有少少辛辣,成個沙律清爽又唔會太heavy,啱啱好平衡咗頭先既芝士。評分:👍🏻👍🏻👍🏻/5主菜方面我哋叫咗500克T-Bone牛扒。我哋揀咗三成熟,出嚟嘅效果岩岩好,外面燒得微焦,但入面嘅肉質仲保持住嫩滑多汁。500克份量十足,我地好飽。評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5我哋仲叫咗焗mushrooms作為side dish。蘑菇焗得好香口,好彩冇叫忌廉波菜啫。評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5食埋個蘑菇,我哋已經飽到上心口,
評分:👍🏻👍🏻👍🏻/5
評分:👍🏻👍🏻👍🏻/5
評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
總括嚟講,La Parrilla Steakhouse呢間阿根廷餐廳係一個好唔錯嘅選擇,尤其係鐘意食牛扒嘅朋友。呢度嘅氣氛好舒服,食物質素亦有保證,如果你想搵個地方好好享受一餐牛扒晚餐,呢度絕對值得一試。
整體味道指數:😋😋😋😋/5
性價比:💰💰💰/5