2023-03-30
朋友話最近見我少左出post食好西🤣🤣三月尾、四月都比較得閒,係時候食返多d啦😜😜😜.牛頭角上樓嘅地方,其實有好多好野食架~今次係地方又大又舒服嘅法國餐廳Le Monde,揀左兩份set dinner 🙂.。鯷魚沙律:第一次食鯷魚,感覺幾別緻~咸咸地幾好味,沙律酸酸地幾開胃,唔錯👍🏻.。龍蝦湯:好濃郁嘅龍蝦湯🦞,好鮮味,好滿足❤️.。香煎三文魚柳配檸檬蒔蘿牛油汁及薯蓉:三文魚皮煎到脆卜卜,三文魚肉好滑,同個醬汁好夾~.。阿根廷 21 日熟成西冷牛扒配墨西哥醬:對呢份21日熟成西冷勁期待,果然,係好好味嘅!牛味夠香、熟成度啱啱好,西冷肉質夠嫩,加埋特製嘅墨西哥醬,下次可以再encore👏🏻👏🏻.。熱情果芒果朱古力蛋糕:蛋糕甜度啱啱好,沾埋旁邊嘅醬汁,又酸又甜,好味👍🏻👍🏻.#香港美食 #HKfoodie #吃貨女孩 #吃貨海迪出動 #牛頭角美食 #LeMondeHK
三月尾、四月都比較得閒,係時候食返多d啦😜😜😜
牛頭角上樓嘅地方,其實有好多好野食架~
。龍蝦湯:好濃郁嘅龍蝦湯🦞,好鮮味,好滿足❤️