2011-01-01 70 views
呢日同屋企人度食個午飯,見係茶餐廳。就對佢既出品總會有期望。不過希望越大,就失望越大。雖然我地叫左兩個炒粉麵,不過味道就未能符合預期。花生雞腳湯是日例湯也,對呢個例湯無乜好感,都無乜討厭也。星洲炒米呢個就屋企人叫既,佢話料都幾足既。不過味道就麻麻地啦,覺得個炒米比較油左。而且個炒米就鹹左小小,就有舊炒蛋。個賣相已經麻麻地,仲要炒蛋,未能接受也。沙嗲肥牛炒河我對呢個期望大,不過都令我好失望。平生以來,好難得食沙嗲會無沙嗲。雖然雞有雞味,魚有魚味係好廢既廢話。但炒完一沙嗲味,又真係難得既佳作。個河粉可取之處就係唔太油,算係亡羊補牢既。而配料方面,肥牛都算幾多,不過韌左小小。但我有唔明,點解個炒河會加菠蘿呢?唔係話唔好食,係有怪姐。凍奶茶呢個算唔錯啦,最少奶有奶味,茶有茶味。個凍奶茶茶都算幾濃,算係咁啦。其實,呢度可取既地方相信只有環境。坐得算舒服同企理既,不過野食就真係好麻麻啦。仲有無機會翻兜,我諗機會好渺茫啦。
我地叫左兩個炒粉麵,不過味道就未能符合預期。

花生雞腳湯
是日例湯也,對呢個例湯無乜好感,都無乜討厭也。

花生雞腳湯

星洲炒米
而且個炒米就鹹左小小,就有舊炒蛋。
個賣相已經麻麻地,仲要炒蛋,未能接受也。

星洲炒米

炒蛋

沙嗲肥牛炒河
個河粉可取之處就係唔太油,
唔係話唔好食,係有怪姐。

沙嗲肥牛炒河

凍奶茶

諗機會好渺茫啦。
2010-12-10